Bugun...


Deprem İzmir’i vurdu, yıkılan binalar var, Bodrum’da panik
Tarih: 30-10-2020 15:30:52 Güncelleme: 30-10-2020 22:27:52 + -


İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferhisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara'da hissedildi. Buca ve Bayraklı ilçesinde yıkılan binalar olduğu öğrenildi. İlk sarsıntıdan kısa bir süre sonda 4.2 şiddetinde artçı deprem meydana geldi.

facebook-paylas
Tarih: 30-10-2020 15:30

Deprem İzmir’i vurdu, yıkılan binalar var, Bodrum’da panik

AFAD’dan yapılan açıklamada “Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinde saat 14.51’de 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” denildi. Depremin yerin 16.5 kilometre derinlikte meydana geldiği öğrenildi. Kandilli Rasathanesi’ne depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıkladı.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır.

BODRUM'DA PANİK YAŞANDI

Deprem anında Bodrum'un Torba, Gündoğan, Gölköy, Kumbahçe , Bitez ve Akyarlar Mahallesi çok sarsıldı, Kısa süreli heyecan yaşandı. İnsanlar evlerinden ve işyerlerinden dışarı çıktı. Barlar sokağında aşağıdaki görüntüler meydana geldi.Bodrumlular sık sık telefonları ile İzmir'den haber almaya çalıştı.

 

İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem Muğla’nın Bodrum ilçesinde şiddettli biçimde hissedildi. Vatandaşlar ev ve işyerlerinden korku içinde sokaklara çıktılar.

İzmir’de bazı binaların yıkılmasına neden olun  6.6 ve 4.8 şiddetindeki depremler Muğla’nın Bodrum ilçesi ile Milas ilçesinde şiddetli hissedildi. Bodrum’un Torba, Gündoğan, Yalıkavak, Turgutreis, Gölköy, Türkbükü mahalleleri ile şehir merkezinde hissedilen depremin ardından sokağa çıkanlar kısa süreli panik yaşayan depremin şiddeti ve nerede olduğu ile ilgili bilgi almaya çalıştı.

 

Annesi ile birlikte evde otururken depreme yakalanan ve Bodrum şehir merkezindeki Kumbahçe Mahallesi’nde yaşayan evli ve bir çocuk annesi Selma Akgün “Evde oturuyorduk, birden sallanmaya başladık, çok sert şiddetliydi ve uzun sürdü. Büyük olduğunu tahmin ettik, hemen sokağa çıktık, herkes sokaktaydı, korktuk uzun süre dışarıda kaldık” diye konuştu.

 

İZMİR SEFERİHİSAR'DA TSUNAMİ OLDU DENİZ CADDELERİN İÇİNE KADAR GİRDİ

İzmir'in Seferihisar ilçesinde tsunami meydana geldi, denizin metrelerce cadde ve sokaklara girdi belirlendi.

AYRINTILAR GELECEK

 

 

 

 

(izmir)




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI