Bugun...


Alman Büyükelçi’nin Yanya Aslanı Ali Paşa ile ilgili çirkin paylaşımı
Tarih: 18-08-2020 22:41:29 Güncelleme: 18-08-2020 22:41:29 + -


Almanya'nın Yunanistan Büyükelçisi Ernst Reichel, Twitter'da pek çok kullanıcının tepkisini çeken Yanya Aslanı olarak bilinen Ali Paşa ile ilgili bir paylaşım yaptı .

facebook-paylas
Tarih: 18-08-2020 22:41

Alman Büyükelçi’nin Yanya Aslanı Ali Paşa ile ilgili çirkin paylaşımı

Almanya’nın Yunanistan Büyükelçisi Ernst Reichel’in bugün twitterda Yanya Aslanı Ali Paşa ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı Yunanistan medyasında olay oldu. Reichel’in paylaşımına Yunanistan’da yaşayan birçok Müslüman sert tepki gösterdi.

Reichel paylaşımında "Yanya Aslanı olarak bilinen Osmanlı Hükümdarı Ali Paşa, Epir'de bağımsız bir devlet kurmaya çalıştı. Başarısız oldu ve öldürüldü. Başsız bedeni buraya gömüldü. Haremine girmeyi reddeden 18 yerel kadını boğmuştu," diye yazdı. Diye yazdı.  Ernst Reichel’in  Ali Paşa'nın gömüldüğü mekanın fotoğrafını paylaştığı görüldü.

Tepedelenli Ali Paşa kimdir?

1744 yılında bugünkü Arnavutluk'un Tepelen (Arnavutça: Tepelena) kasabasında doğdu. Zengin ve nüfuzlu bir ailenin çocuğu olmasına rağmen 1758 yılında babasının öldürülmesinden sonra ailesi nüfuzunu büyük ölçüde kaybetmişti. 1768 yılında zengin bir paşanın kızıyla evlendi ve Osmanlı Devleti hizmetinde hızla yükselmeye başladı. 1788 yılında Yanya valiliğine getirildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI