Bugun...


Tatile gelen unutuyor: ”Sahilde , sokakta sosyal mesafe ve maske sıfır”
Tarih: 17-06-2020 14:20:15 Güncelleme: 17-06-2020 22:50:15 + -


Maske takma zorunluluğu getirilen 45 il arasında yer alan Muğla’nın Bodrum ilçesinde sokaklarda maske takılmadığı, sahillerde ise hem sosyal mesafeye uyulmadığı hem de maske takılmadığı görüldü. Bodrum’a gelenlerin sağlık kurallarını unuttuğu görüldü. Esnafta vatandaşa uydu.

facebook-paylas
Tarih: 17-06-2020 14:20

Tatile gelen unutuyor: ”Sahilde , sokakta sosyal mesafe ve maske  sıfır”

Bodrum’a gelen unutuyor: ”Sahilde de sokakta da sosyal mesafe ve maske  sıfır”

 

ANTERHABER - Maske takma zorunluluğu getirilen iller arasında yer alan Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum’da sahillerde ve sokaklarda ne sosyal mesafeye nede maske takma kuralına uyulmadığı görüldü.

 

 

BODRUM’ A GELEN MASKEYİDE SOSYAL MESAFEYİDE UNUTUYOR

Bodrum’ un dünyaca ünlü ve her gün binlerce turistin gezdiği Cumhuriyet Caddesi ve limandaki Neyzen Tevfik Caddesi’nde dolaşan yerli turistlerin hemen hiçbirinde maske olmadığı dikkat çekti. Çocukları ile geziye ve alışverişe çıkan ve Ankara’dan tatile gelen evli ve iki çocuk babası bilgisayar mühendisi 45 yaşındaki Evren Kılıç “Evimiz şehir merkezinde, çocuklarla yürüyüşe çıktık ancak şehir merkezinde ve caddelerde insanların büyük bölümünün  sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uymadığını görünce şok olduk, biz insanlara yaklaşmamak için direnirken insanlar üstümüz üstümü ze geliyor, bu şekilde bu salgın daha çok yayılır, tamam burası tatil yöresi ama gerek hijyen gerekse maske konusunda insanların çok daha fazla duyarlı olması gerek” dedi.

 

 

BODRUM’ A TATİLE GELENE BİR HALLER OLUYOR

 

Turgutreis Elelel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve beden eğitimi öğretmen Funda Çavdar “Bodrum’ a tatile gelene bir haller oluyor. Hemen rahatlıyorlar, sanki burası başka bir dünya. Gidin bakın sahillere ne sosyal mesafe ne maske var. Her tatilcinin başına bir zabıta dikilemez ki. Herkes kendi sorumluluğunu kendisi taşıyacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden gelenler ilçe sınırlarına girince tüm tedbiri bir kenara bırakıyor, sahiller yine eski halini almaya başladı, insanlar alt alta üst üste sanki hiç bir şey olmamış gibi. Ayrıca  çalışan esnafta maske zorunluluğuna uymuyor.  Biz Bodrumlular olarak tüm bunlara, sağlık kurallarına  uymaya gayret gösteriyoruz. Ayrıca Muğla’da maske takma zorunluluğu var. Turizm yavaş yavaş toparlanmaya kendine gelmeye çalışıyor, ama böyle olmaz. Denetim şart” dedi.

 

BUGÜNKÜ İLGİLİ HABER: https://anterhaber.com/bodrum-daki-doktor-canli-yayinda-ilcedeki-coronavirus-vakalarini-acikladi/7349/

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI