Bugun...


CHP İLÇE ÖRGÜTÜ MAHALLE BAKKALLARINDAKİ BORÇ DEFTERLERİNİ ÖDEMEYE BAŞLADI
Tarih: 21-04-2020 15:35:05 Güncelleme: 21-04-2020 15:41:05 + -


Muğla’nın Fethiye ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı, hayırseverlerden gelen talep üzerine ilçedeki bir bakkalın veresiye defterindeki 50 kişiye ait 12 bin TL’lik borcu ödedi.

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2020 15:35

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ MAHALLE BAKKALLARINDAKİ BORÇ DEFTERLERİNİ ÖDEMEYE BAŞLADI

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ MAHALLE BAKKALLARINDAKİ BORÇ DEFTERLERİNİ ÖDEMEYE BAŞLADI

CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir “Fethiyenin 41 mahallesi var, hedefimiz her mahallede bir bakkalın borç defterini kapatmak” dedi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde  CHP İlçe Başkanlığı, hayırseverlerden gelen talep üzerine ilçedeki bir bakkalın veresiye defterindeki 50 kişiye ait 12 bin TL’lik borcu ödedi.

Fethiye’nin Kesikkapı Mahallesi’nde bulunan Mücahit Güven’e ait bakkalın veresiye defterlerini bir yardımseverin katkıları ile beraber ödediklerini belirten CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, korona virüs salgını sürecinde birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine değindi.

 

 

HEDEFİMİZ HER MAHALLEDEKİ BİR BAKKALIN BORÇ DEFTERİNİ KAPATMAK

 

 Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Demir, “Fethiye’nin 41 mahallesi var. Her mahalledeki bir defteri STK’lar satın alarak, böyle bir dönemde hem ihtiyaç sahiplerine hem de yerel marketlere destek olmalıdırlar. Bizler birlik berberlik içerisinde bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Bu markette 50 kişinin 12 bin TL’lik borcunu hayırseverlerimizle birlikte ödedik. Bu organizasyonun Ramazan ayı öncesi gerçekleşmesi ayrı bir öneme sahip oldu” dedi. 

 

 

YARIM ASIRLIK BAKKALIZ HAYATIMIZDA İLK KEZ BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞTIK

 

Eşi Filiz Güven ile birlikte mahallede 45 yıldır bakkallık yapan 67 yaşındaki Mücahit Güven “Yaklaşık sekiz aydır biriken 6 veresiye defterindeki 50 kişiye ait  12 bin TL’lik borçlarını ödediler. Hayatımızda esnaf ilk defa böyle bir olayla karşılaştık. Borcu olanlar çok sevindiler. Bizimde elimiz rahatladı. Hatta borcunun ödendiğine inanamayanlar vardı” ifadelerini kullandılar. 

 

 

BORÇLARININ ÖDENDİĞİNE DAKİKALARCA İNANAMADILAR

 

Mahalle sakinlerinden Adem Kale  “Vatandaş olarak günü birlik alış veriş yapıyoruz, büyük marketlere gidip alış veriş yapamıyoruz ,bu nedenle acil ihtiyaçlarımızda mahalle bakkalına borç yazdırmak zorunda kalıyoruz .Yıllardır ilk kez böyle bir olayla karşılaştık. Sıkıntıda olduğumuz bir dödenmed borçlarımızın ödenmesi çok iyi oldu. Çok sevindik” dedi.

Bakkal girişine asılan pankartta “Paylaştıkça güçlüyüz. Mahalle sakinlerinin bu mahalle bakkalına borçları yardımseverlerin, dostların ve CHP Fethiye İlçe Örgütü tarafından ödenmiştir” yazısı dikkat çekti.

 




Kaynak: Gerçek Fethiye Gazetesi

Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI