Bugun...


1.2 Milyar dolarlık yatı geldi, görenler hayran kaldı
Tarih: 08-09-2020 19:01:43 Güncelleme: 08-09-2020 19:01:43 + -


Dünyanın en büyük mega teknesi olarak adlandırılan ve en üst düzey teknolojik özelliklere sahip, Rus milyarder Roman Abramoviç'in gözbebeği 1.2 Milyar Dolar olduğu tahmin edilen Eclipse isimli 163 metrelik yatı Bodrum'a geldi. Rus milyarder Abramoviç7 in önümüzdeki günlerde gelerek mavi yolculuğa çıkacağı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 08-09-2020 19:01

1.2 Milyar dolarlık yatı geldi, görenler hayran kaldı

Rus milyarder Roman Abramoviç'e ait olan ve dünyanın en büyük mega yatı olarak bilinen Eclipse bugün öğle  saatlerinde Bodrum'a geldi. Bodrum limanına yanaşamayan yat Yalıkavak Mahallesi açıklarında demirledi. Yatta bulunanlar, koyda su sporları yaparken, yatın etrafından botlarla geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Bottan ayrılan 4 teknenin yarım mil mesafede tur atarak yata birçok teknenin yaklaşmasına için vermediği ve koruma yaptığı  görüldü. Yerli ve yabancı turistler bol bol dev yatın fotoğraflarını çekti.

 

 

YATTA MİNİ DENİZALTI VE FÜZESAVAR SİSTEMİ MEVCUT  

1.2 Milyar dolar olduğu tahmin edilen ve askeri füze savar sistemine sahip olan mega yatta, iki helikopter pisti,  yüzme havuzu, SPA ve bir de mini-denizaltı mevcut. Abramoviç'in kaldığı bölümler tamamen zırhla kaplanırken, camları da kurşun geçirmez özelliğe sahip.

 

ANTİ PAPARAZZİ SİSTEMİ VAR

Lüks ekipmanlarının yanı sıra, en üst düzey teknolojik donanımlara da sahip olan mega teknede kızıl ötesi lazerlerle belli bir mesafeden objektiflerin hiçbir şekilde görüntü almamasını sağlayan bir teknoloji de bulunuyor.

Yedi katlı ultra lüks yatın  Bodrum'da ne kadar kalacağı bilinmezken, ünlü milyarder Abramoviç’in önümüzdeki günlerde gelerek Bodrum’dan mavi yolculuğa çıkacağı öğrenildi.

 

 

ABRAMOVİÇ BODRUM TUTKUNU 

Roman Abramoviç 2012,2014 ve 2015 yıllarında Bodrum'a tatile gelmiş , Bodrum limanı ve çarşısında gezdikten sonra bir kafede simit yiyip çay içmişti. Kendisini tanıyanlarla bol bol selamlaşan Abramoviç'in Bodrum ve koylarını çok sevdiği biliniyor.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI