Bugun...



Yunanistan ve Türkiye KOLAY VİZE ve GÖÇ konusunda anlaştı, sadece Ege adalarında ….

Yunanistan ile Türkiye arasında KOLAY VİZE göç mutabakatı görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Göç ile daha etkin mücadele için Ege’deki Midilli Adası’nda bir Türk subay, İzmir’de ise bir Yunan subayın görev yapması kararlaştırıldı. Türk turistlere Ege Adaları’nda 12 ay kolay vize geliyor.

facebook-paylas
Tarih: 03-12-2023 18:39

Yunanistan ve Türkiye KOLAY VİZE ve GÖÇ konusunda anlaştı, sadece Ege adalarında  ….

Yunanistan ile Türkiye arasında göç mutabakatı görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Midilli Adası’nda yayın yapan Lesvonews.gr haber sitesi ile ulusal realnews.gr haber sitelerinin duyurduğu haberde  7 Aralık tarihinde Atina’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Kyriakos Miçotakis görüşmesi öncesi iki ülkenin Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yaptıkları ikili müzakerelerde olumlu gelişmeler yaşandığı ve Batı Trakya ile Ege’de son iki ay göç olaylarında ciddi ve önemli bir azalma olduğu belirtildi.

 

YUNANİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ KOLAY VİZE VE  GÖÇ MÜZAKERELERİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

 Yunanistan ile Türkiye arasındaki göç müzakerelerinde son aşamaya gelindiği

 Atina ve Ankara'nın son dönemde temasları yoğunlaştığı göçmen akışlarındü büüyk azalam olduğu belirtildi. Göçmenlik Bakanlığı kaynaklarının belirttiği gibi  kaçakçılar ve çeteler yeni girişler ve yeni güzergahlar aradığından sorunun esas olarak Güney Ege'de yaşandığı belirtildi.

 

YUNANİSTAN, BULGARİSTAN TÜRKİYE KARA SINIRLARININ KORUNMASI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan arasında kara sınırlarının korunması konusunda üçlü işbirliği yapılacağı ve bu nedenle üç ülkenin temsilcileriyle bugüne kadar iki toplantı yapıldığı bunun  birinin Eylül ayı sonunda Bulgaristan’da diğerinin ise  birkaç gün önce Türki’yede yapıldığı ve yıl sonunda ise Yunanistan’da yapılacağı belirtildi.

YUNANİSTAN İLE TÜRKİYE 4 ANA EKSEN ETRAFINDA ANLAŞTI 

Yunanistan ile Türkiye’nin göç konusunda 4 ana eksen etrafında anlaşma sağladığı belirtildi.

- Anlaşmaya göre her iki ülkenin Sahil Güvenlik ve Polisi ile halihazırda mevcut olandan daha yakın bir işbirliğinin sağlanması için iki ülkenin Sahil Güvenlik personelinin değişimi. Bu, iki tarafın iş birliği yapabilmesi için Yunanistan liman görevlilerinin Türkiye'ye, Türk Liman görevlilerinin Yunanistan'a gitmesi planlanıyor.  Plana göre ilk aşamada örneğin İzmir'e bir Yunan subayı, Midilli'ye ise bir Türk subayı yerleştirilebilecek. Aynı zamanda düzenli toplantılar ve sürekli iletişim olacaktır.

- Kaçakçıların ve deniz taşıtlarının hareketlerinin 12 saatte bir kontrol edilmesi. Zaten günde iki kez Göç Bakanlığı yönetimine kaç teknenin Rum tarafına geçtiği veya geçmeye çalıştığı ve Türkler tarafından durdurulduğu bildiriliyor. Böylece bakanlık kaynaklarının belirttiği gibi esas itibarıyla Türk tarafı kontrol altına alınmış olacak.

 

TÜRK TURİSTLERİN ADALARA ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRILACAK

- Türk turistlerin adalarımıza erişiminin kolaylaştırılması, Ankara'nın zaman içinde talep ettiği bir konu olduğu ve bu bağlamda  başta yedi Ege adası olmak üzere Rodos, Midilli, Samos, Sakız Adası, İstanköy (Kos), Leros ve Kızılhisarlı (Kastellorizo) yapılacak ziyaretlerde Türk vatandaşlarına vizelerin daha hızlı verilmesi konusunda görüşmeler sürüyor. Kısaca vize Kolaylaştırma yani kolaylaştırma vizesi olacak, kolay ve hızlı erişim için vize verilmesinde kolaylık sağlanacak, geçerliliği 12 ay olacak ve Türk vatandaşlarının Yunan adalarında kalabilmeleri sağlanacak. yedi güne kadar ziyaret edin. Bu hamlenin ağustos ayında aile turizmi ağırlıklı olan Sakız Adası ve Midilli gibi adaların turizmini geliştireceği tahmin ediliyor. 

 

HER İKİ TARAFTA KIŞKIRTICI AÇIKLAMALARDAN KAÇINIYOR

 - Türkiye'nin son dönemde sert tepki vermemesi nedeniyle her iki tarafta  kışkırtıcı açıklamalar yapmaktan kaçınıyor. Atina ile Ankara arasındaki görüşmeler devam ediyor ve 7 Aralık'ta bir işbirliği anlaşması ve özel duyuruların yapılması hedefleniyor.

Yol haritasına göre, Atina'daki Miçotakis-Erdoğan görüşmesinin ardından Dimitris Kairides'in Türkiye ziyaretinin ardından Türkiye İçişleri Bakanı Ali yerlikaya'nın Aralık ayı sonunda Yunanistan'da olması bekleniyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI