Bugun...



Yunan sahil güvenliği açık denizde Türk tekne tamircisini tutukladı

Arızalı tekneyi kontrol etmek için denize açılan ve dümen kilitlenmesi sonucu açık denize sürüklenen 46 yaşındaki Türk tekne tamircisi Yunanistan sahil güvenliği tarafından göçmen kaçakçılığı iddiası ile yakalanarak tutuklandı.

facebook-paylas
Tarih: 13-09-2023 16:07

Yunan sahil güvenliği açık denizde Türk tekne tamircisini tutukladı

Muğla’nın Marmaris ilçesini bağlı Bozburun Mahallesi açıklarında 8 metrelik tekneyi  kontrol etmek için denize açılan 46 yaşındaki Türk tekne tamircisi açık denizde Yunanistan sahil güvenliği tarafından yakalanarak gözaltına alınıp Rodos Adası’na götürüldü.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Rodos Adliyesi’ne sevk edilen Türk tekne tamircisi 15 göçmeni Rodos Adası’na getirih bırakmak ve yasadışı yollardan ülkeye girmek ile suçladı. Savunmasını Avukat Matina Balonu ile birlikte yapan 46 yaşındaki Türk teken tamircisi iddiaları red ederek “Göçmen kaçakçılığı değil bozuk bir botu tamir etmek ve test sürüşü için denize açılmıştım. Ancak sürat botunun dümeni kilitlendi ve açık denize sürüklendim, iddiaları red ediyorum, çünkü teknem arızalandığında Marmaris Liman Başkanlığı’ndanda yardım istedim, ancak Yunanistan sahil güvenliği gelip beni gözaltına aldı, göçmen kaçakçılığı yapmadım, tekne tamircisiyim” dedi.

Adı açıklanmayan Türk tekne tamircisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI