Bugun...



Yunan Prof. Lekkas’tan korkutan açıklama “Kalan son fay hattı kırılmak üzere. İstanbul’da her an 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir”

Yunanistan Jeoloji ve Doğal Afet Yönetimi Profesörü Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremine ilişkin çarpıcı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul'da her an 7.5 büyüklüğünde bir deprem yaşanabileceğini belirten Lekkas, gelecek yıllarda gerçekleşme ihtimaline yönelik oranları paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 17-04-2024 20:37

Yunan Prof. Lekkas’tan korkutan açıklama “Kalan son fay hattı kırılmak üzere. İstanbul’da her an 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir”

Yunanistan Jeoloji ve Doğal Afet Yönetimi Profesörü Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremine ilişkin çarpıcı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

KIRILMAYAN SON FAY HATTI KIRILMAK ÜZERE

İstanbul'da her an  7.5 büyüklüğünde bir deprem yaşanabileceğini belirten Lekkas, Yunan TV’si ERT’ye konuştu. Lekkas  İstanbul’da her an 7.5 büyüklüğünde zorunlu olan bir depremin beklendiğini belirterek "'Zorunlu' diyorum çünkü bu, çatlağın son parçası. Anadolu fayı 13 parça, 13 segmentten oluşmaktadır. 12 bölüm kırıktır. Kırılan, yani büyük bir depreme neden olan son parça ise 1999 yılında Nikomedia'da yaşanmıştı. 1911'den bu yana kırılmayan son fay, İstanbul'un güneyinde, sualtındaki faydır. Uluslararası bilim grupları depremin 2020 yılına kadar kırılması gerektiğini hesaplamıştı dedi.

 

FAY HATTININI KIRILMASI GECİKTİĞİ SÜRECE DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ ARTACAK

Lekkas açıklamasının devamında ise fay hattının kırılmasının geciktiği sürece hattaki  gerilimin artacağını ve daha büyük bir depremin yaşanabileceğini belirterek ""Ancak her halükarda önümüzdeki 5 yıl içinde büyük bir deprem olması gerekiyor, çünkü zaman geçtikçe deprem 7,8'den büyüyerek 8'e çıkıyor, 8,2'ye çıkıyor. Yani büyük kayıpların olacağını anlıyorsunuz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI