Bugun...



Yolun ortasına yapılan kaçak fosseptikler ölüm ve hastalık saçıyor, ilgilenen ise yok..

Bodrum’un Torba Mahallesi’nde kaçak yapılan fosseptik çukuru vatandaşı isyan ettirdi. Yolun içine yapılan ve etrafı kapatılmayan üç fosseptik çukuruna beş ev kaçak olarak borularını bağladı lağım suları sokaklara akmaya başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-03-2021 16:07:19 Tarih: 05-03-2021 15:48

Yolun ortasına yapılan kaçak fosseptikler ölüm ve hastalık saçıyor, ilgilenen ise yok..

Bodrum’un Torba Mahallesi’nde yolun ortasına yapılan irili büyüklü üç fosseptik çukurunun ağzının açık olması nedeni ile vatandaşlar belediyeye büyük tepki gösterdi. Vatandaşların defalarca Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne yaptıkları şikayetler işe yaramadı. Lağım sularının  yollara aktığı turistik Torba Mahallesi'nde açık olan ve salgın hastalık yayan çukurlar aynı zamanda üzerleri açık olmasına rağmen ölüm tehlikesi yaratıyor.

 

 

 ÜSTÜ AÇIK FOSSEPTİK ÇUKURLARI ÖLÜM SAÇIYOR

 

Son 4 ay içerisinde Muğla’da 5 çocuğun fosseptik çukuruna düşerek yaşamını yitirmesinin ardından vatandaşlar etrafta salgın hastalığa davetiye çıkartan her tarafı açık fosseptik çukurlarının 5 ev tarafından kaçak kullanıldıklarını belirterek “Sokağı lağım çukuruna çevirdiler. 5 evin bahçelerinde fosseptikleri yok . Bu nedenle sokağın ortasına yaptıkları çukurlara lağımlarını bağladılar, ama bu çukurların üzeri gördüğünüz gibi açık, ölüm ve salgın tehlikesi var. Bodrum belediyesi Zabıtası geldi gitti MUSKİ ekipleri geldi gidi, hepsi bizim sorumluluğumuzda değil diyor, peki kimin sorumluluğunda halkın sağlığı ile belediyeler ilgilenmiyor mu? Üstü açık üç metre derinliğindeki açık fosseptik çukurlarına bir çocuk düşerse ne olacak, tedbir için birilerinin ölmelerini mi bekliyorlar” diye konuştu.

 

 

TORBA KADERİNE TERK EDİLDİ

 

Aydın Çekmeceligil ise yaptığı açıklamada “Torba mahallesi ne yazık ki kaderine terk edildi, yol, sus, elektrik, saygı yok. Halkın sağlığı ile ilgilenen yok. Bu evlerin fosseptikleri kendi bahçelerinde olmalı, sokağın ortasına fosseptik yapmışlar sularını sokağa bırakıyorlar, gelen resmi görevliler bakıp bakıp gidiyor, yuh olsun bize, kim bunlara göz yumuyor, niye göz yumuyor, halkın sağlığı bu kadar önemsiz mi. Doğa, çevre, temiz kent reklamları yapıyorlar. Gelip bu sokağı bir kez görsünler. Bir sokakta üç tane kaçak fosseptik var ve hepsinin üstü açık, ölüm ve salgın hastalık yayıyor. Durumu CİMER’e ve BİMER’e ilettik yanıt bekliyoruz, çünkü Torbalı vatandaşlar olarak kaderimize terk edildik” dedi.

 

 




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI