Bugun...


BAKAN ERSOY “KALE MAYISTA ZİYARETE AÇILACAK”
Tarih: 13-03-2019 15:32:40 Güncelleme: 13-03-2019 15:32:40 + -


Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde incelemelerde bulunan kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy mayıs ayında kalenin bir bölümü ile Kuzey Hendeği’ndeki gösteri alanının ziyarete açılacağı müjdesini verdi.

facebook-paylas
Tarih: 13-03-2019 15:32

BAKAN ERSOY “KALE MAYISTA ZİYARETE AÇILACAK”

BAKAN ERSOY “KALE MAYISTA ZİYARETE AÇILACAK”

Bodrum  Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde incelemelerde bulunan kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy mayıs ayında kalenin bir bölümü ile  Kuzey Hendeği’n deki gösteri alanının ziyarete açılacağı müjdesini verdi.

Bakan Ersoy bugün öğle saatlerinde  Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu ve Kemal Orman, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen ve Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Tahir Ateş' ile birlikte yaklaşık iki yıldır restorasyon ve tadilatı devam eden Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Daha önce yaptığı açıklamalarda Bodrum Kalesi’nin 1’inci etap çalışmalarının 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’ne kadar tamamlanıp ziyarete açılacağını belirten Bakan Ersoy, Muğla Anıtlar ve Rölöve Müdürü Bilge Hafize Özyer’den bilgi aldı.

Ersoy  yaptığı açıklamada “Bodrum Kalesi’nin sezona yetiştirilmesi için bir çalışmamız var. Geçen sene sezon sonunda sezona burayı yetiştireceğimizi taahhüt etmiştik. Bu yüzden gerekli incelemeleri yerinde yapmak için özellikle bugün ziyaret ettim. Söz verdiğimiz gibi Bodrum Kalesi’nin birinci etabını 18 Mayıs’a yetiştiriyoruz. Ben burada özellikle restorasyon çalışmalarında görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geceli gündüzlü çalışıyorlar  ve Dünya Müzeler Gününde yüzde 60’lık kısmını açacağız. Ayrıca bu yaz Kuzey Hendeği’ndeki sahnenin de açılacak olması  sebebiyle ilave turneleri buraya kaydırmaları talimatını verdim. Bu yaz bakanlığımızın da desteklediği çok önemli bir aktivite alanı haline gelecek Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi” dedi. Bakan Ersoy daha sonra   Bodrum’dan ayrıldı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI