Bugun...



Ünlü güreşçi Balaban rakibi şaşırdı, basın mensuplarıyla tartışıp tehdit etti

Fethiye’de düzenlenen Fethiye Ramazan Çatal Yağlı Güreşleri’nde sinirlenip izleyicilerle tartışan Balaban’ın bu anı kayıt altına alan basın mensuplarına da saldırdığı iddia edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-11-2023 20:21:18 Tarih: 13-11-2023 19:16

Ünlü güreşçi Balaban rakibi şaşırdı, basın mensuplarıyla tartışıp tehdit etti

Güreşten çekilen pehlivan yenemediği rakibine değil hem kendisini izlemeye gelenlere hem de görevi başındaki gazeteciye saldırdığı iddia edildi.
Fethiye’de düzenlenen Fethiye Ramazan Çatal Yağlı Güreşleri'nin finalinde Mustafa Batu ile karşılaşan İsmail Balaban, sinirlerine hakim olamayınca güreşten çekildi. Olayın ardından kendisine tezahürat yapan izleyicilerle tartışan Balaban, o anları kaydeden basın mensuplarına da ağır sözler söyleyerek kayıtları zorla ve tehditle sildirdi.
‘Meslek örgütlerinden tepkiler gecikmedi’
Basın mensubu Emrullah Gök’e çirkin saldırıda bulunarak görevini yapmasını engelleyen güreşçiye tepkiler yağdı. İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cem Kaytan Sosyal medya ve yayın organlarında yaptıkları açıklamalarda , bu olay ile birlikte gün geçtikçe sayısı artan gazetecilere saldırı olaylarını kınadıklarını belirterek, konunun muhatabı kurumlar ve kişiler ile görüştüklerini belirttiler.
Muğla’da daha önce görevleri başında sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan gazeteciler Sebiha Arslan, Demet Kızıl, Ali Ballı, Fatih Bozoğlu, Fırat Akay, Ayşe Sönmez ‘de tehdit ve baskılara inat kırık telefon ve kameralar ile dahi olsa görevleri başında olduklarını meslektaşlarına yapılan saldırının artık son noktaya dayandığını, konunun emniyet, kaymakamlık, valilik gerekirse bakanlıklara kadar iletilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiler.
‘Saldırgan pehlivanın ilk olayı değilmiş ‘
Daha önce ‘Geleneksel 30. Seki Pehlivan ‘ güreşlerinde başpehlivanlığı kazanan İsmail Balaban, fotoğraf çektirmek isteyen taraftarlarıyla da tartıştığı, bu agresifliği huy edindiği ortaya çıktı.

‘ Gazetecinin yakasına yapışarak rica etmiş ‘
Sahadan çıkarken, seyircilerle tartışan Balaban, bu anı görüntüleyen muhabir Emrullah Gök’ün “Basın” yazan yeleğinden tutarak görüntüleri sildirmesini konusunun büyümesi ardından açıklama yaptı. Pehlivan Balaban, üzerinde ‘basın ‘ yazılı yelek giyen arkadaşımızın muhabir olduğunu bilmediğini iddia etti.
İsmail Balaban, “Güreşte bir gerginlik yaşandı. Ben de sahadan çıktım. Tam sahadan çıkarken birisi bana bir laf attı. Ondan sonra ben de gittim. Senin içeride yaşanan olaylardan haberin var mı? Rakibin yaptığı hareketleri gördün mü? Dedim. Bana niye hakaret ediyorsun dedim. O sırada da arkamdan 3-5 kişi video çekiyor. Ben de 3 ay önce seyirci polemiği yaşadığımda bir sürü haber çıktığı için görüntüleri sildirmek istedim, vatandaşlara bu görüntüleri siler misiniz diye uygun bir dille rica ettim. Çünkü herkes telefonla çekiyor. Muhabir olduğunu bilmiyordum. Vatandaş olarak gördüğüm için arkadaşlar telefonları silin dedim. O da 'silmiyorum' ben muhabirim dedi. Muhabir kartını istedim göstermedi. Bunun üzerine videoları sildirdim. Olayı farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar. Niye? Çünkü İsmail Balaban’ın bir marka değeri var benim üzerimden prim yapmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanarak basın mensubunu üzerinden prim yapmakla suçlayıp ayıbını saygısızlıkla kapatmaya çalıştı.

Güreşçi İsmail Balaban konu ile ilgili açıklama yaparsa yayınlayacağız.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI