Bugun...



Üç Fidan’ın adı parkta yaşatılacak

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş-Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anılarının yaşatılması amacıyla Muğla’nin Milas ilçesinde bir parka “Üç Fidan” isminin verilmesi için Mahalle sakinleri tarafından imza toplayarak Milas Belediye Başkanlığı’na verdi. Ufuk Koçar “Bizlerin toplumcu düşünceye sahip olmasında, onların mücadelelerinin katkıları büyüktür. Onlar, 52 sene önce ülkemizin geleceğini önceden görerek, halkı için emperyalizme ve sömürüye karşı mücadele ettiler” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2022 17:12

Üç Fidan’ın adı parkta yaşatılacak

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş-Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anılarının yaşatılması amacıyla Muğla’nın Milas ilçesindeki Hayıtlı Mahallesi yaşayanları halen adı Aplengeç Parkı olan yere “Üç Fidan Parkı “ adının verilmesi için Milas 78’liler Platformu imza kampanyası başlattı.

 

HALK İÇİN MÜCADELE ETTİLER

Belediye Başkanlığı’ na verilen dilekçede, 68 kuşağının gençlik önderleri Deniz Gezmiş-Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için şu ifadeler kullanıldı: “Amerikan Emperyalizmine (6. Filoya) karşı verdikleri mücadele ile toplumda Anti-Emperyalist düşüncenin doğmasına sömürüye-baskıya ve zulme karşı verdikleri mücadele ile toplumda Anti-Faşist düşüncenin oluşmasına, zihinlerde demokrasi ve özgürlük fikirlerinin filizlenmesine öncülük etmişlerdir. Düzenledikleri tütün, zeytin, fındık, pamuk vb. üretici mitingleriyle köylünün uyanmasını sağlamışlar fabrikalarda emek(artı değer) sömürüsüne karşı işçilerin yanında olmuşlardır.”  Denildi.

 

 

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İDEALİ UĞRUNA

Milas 78’liler Platformu sözcüsü Ufuk Uçar  yaptığı açıklamada Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının, tam bağımsız Türkiye ideali uğruna ölüme gittiklerini belirterek  “1919-1922 yılları arasında Batılı Emperyalist ülkelere karşı Ulusal Kurtuluş/Bağımsızlık savaşımıza önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk ve Kurucu Kadrolar, 29 Ekim 1923’de Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuşlardır. 1923-1950 yılları arasında Milli Ekonomi modeli ile bağımsızlığını koruyan ülkemiz, 1950’den sonra ise Amerikan yardımları ve ikili anlaşmalarla, emperyalizme bağımlı hale getirilmiştir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları, 1923’de Atatürk’ün kurduğu Bağımsız Türkiye’yi, 1968’de Tam Bağımsız hale getirebilmek için mücadele ettiler. Onlar bu idealleri uğruna, idam sehpasında bile ‘Kahrolsun Emperyalizm, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, Yaşasın İşçiler Köylüler’ diyerek, ölüme gittiler.” Diye konuştu.

 

ÜÇ FİDAN’IN ANISI, MİLAS’TA YAŞATILMALI

Koçar verdikleri dilekçede ayrıca  “6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş-Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mücadelesine saygı olarak, onların anılarını Milas’ta yaşatmak istiyoruz. Bu amaçla Hayıtlı Mahallesinde eski müzenin yanında olan, içinde bir lahit bulunan, Balavca Deresinin kenarındaki Aplengeç Parkı’na, mahalle sakinleri olarak, “Üç Fidan / Aplengeç Parkı adının verilmesini arzu ediyor ve bunu belediyemizden talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

ONLARIN MÜCADELESİYLE BİLİNÇLENDİK

Koçar “Bizlerin toplumcu düşünceye sahip olmasında, onların mücadelelerinin katkıları büyüktür. Onlar, 52 sene önce ülkemizin geleceğini önceden görerek, halkı için emperyalizme ve sömürüye karşı mücadele ettiler. Bu üç devrimcinin anılarının yaşatılması biz 78 kuşağı ve daha sonraki kuşaklar için tarihsel bir sorumluluk ve görevdir. Bu nedenle Hayıtlı-Ahmetçavuş mahalle sakinleri olarak 83 imzalı dilekçemizi Milas Belediye Başkanlığına verdik.”  Sözleri ile açıklamasını tamamladı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI