Bugun...



Türklere vize gecikti, Yunanistan gerildi

Türklere Ege’deki 10 adada verilecek Ekspres Vize'nin gecikmesi Yunanistan meclisini karıştırdı.Ege’deki 10 adada verilecek “Ekspres Vize” ‘nin gecikmesi Yunanistan meclisini karıştırdı

facebook-paylas
Güncelleme: 29-02-2024 14:26:24 Tarih: 29-02-2024 14:15

Türklere vize gecikti, Yunanistan gerildi

Yunanistan ile Türkiye arasındaki son aylarda gelişen olumlu ikili gelişmeler üzerine Ege’deki on adada Türk turistlere verilmesi planlanan “Ekspres Vize” nin gecikmesi nedeniyle bugün  Yunanistan meclisine soru önergesi verildi. PASOK Değişim Hareketi'nin Onikiada Parlamentosu Üyesi Giorgos Nikitiadis, Ekspres Vize’nin geciktirilmesi nedeniyle “Türklere verilmesi gereken ekspres vize neden gecikti” diyerek soru önergesi verdi ve  Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis'in yanıtlamasını istedi. Yunanistan’ın Ekspers Vize ile birlikte adalara 1,5 milyon Taürk turist beklediği bu nedenle adaların ekonomisine olumlu yansıması olacağı belirtildi.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki son aylarda gelişen olumlu ikili gelişmeler üzerine Ege’deki on adada Türk turistlere verilmesi planlanan “Ekspres Vize” nin gecikmesi nedeniyle Yunanistan meclisine soru önergesi verildi. PASOK Değişim Hareketi'nin Onikiada Parlamentosu Üyesi Giorgos Nikitiadis, Ekspres Vize’nin geciktirilmesi nedeniyle “Türklere verilmesi gereken ekspres vize neden gecikti” diyerek soru önergesi verdi ve  Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis'in yanıtlamasını istedi.

Rodos Adası’nda yayın yapan Rodiaki Gazetesi haberinde Yunanistan ile Türkiye arasındaki son aylarda gelişin olumlu ikili gelişmeler üzerine Ege’deki on adada Türk turistlere verilmesi planlanan “Ekspres Vize” nin gecikmesi nedeniyle Yunanistan meclisine soru önergesi verildiğini belirtti.

TÜRKLERİN EKSPRES VİZESİ NEDEN GECİKTİ DİYE SORDU

Yunanistan hükümetinin Ege'deki on adada Türk vatandaşlarına turizm amaçlı ekspres vize verme konusundaki anlaşmalarına  rağmen, iktidar partisinin söz ve eylemlerinin olumsuz  sonucu olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Şu ana kadar hükümetin iki ay önce açıkladığı hiçbir şey hayata geçirilmediğini belirten  PASOK Değişim Hareketi'nin Onikiada Parlamentosu Üyesi Giorgos Nikitiadis, konuyu soru önergesi ile  Meclis'e taşıdı. Soru önergesi Dışişleri Bakanı Sayın Giorgos Gerapetritis'e yöneltildi ve bugün (29 Şubat'ta) iletildi.

 

EKSPRES VİZE İLE İLGİLİ 2 AYDA HİÇBİRŞEY YAPILMADI

Nikitiadis önergesinde 7-12-2023 tarihinde Atina'da düzenlenen 5. Yunanistan - Türkiye Yüksek İşbirliği Konseyi ve Başbakan'ın, Doğu Ege'deki on adayı ziyaret etmek isteyen Türklere yedi günlük ekspres vize verileceği yönündeki açıklamasından iki ay sonra tatil olmasına rağmen hala bu yönde bir şey yapılmış değil. Bu nedenle mevcut vize gecikmeleri Türk vatandaşlarının gerekli belgeleri sunacağı ilgili Bakanlığın elektronik platformunun aktif hale getirilmemesinden kaynaklanıyor, denildi.

 

TÜRK TURİSTLER RODOS VE İSTANKÖY’E 2 BİN REZERVAZYON YAPTI, YUNANİSTAN 1,5 MİLYON TÜRK TURİST BEKLİYOR

 Haberde ayrıca  Rodos ve İstanköy'e Türk turistler için halihazırda 2 bin rezervasyon yapıldığı belirtilirken, Ekspres Vize’nin uygulamaya girmesi ile birlikte, 2024 yılı Türk turist sayısının 1,5 milyonu aşacağı tahmin ediliyor.

On adadan yetkililer, artan yolcu sayısını karşılamak için Schengen bölgesine giriş kapısı olan liman ve havaalanı altyapısında yapılması gereken çalışmalarla ilgili endişelerini dile getiriyor. 

TÜRK TURİSTLER KIŞ AYLARINDA ADALARA EKONOMİK NEFES ALDIRIYOR

Soru önergesinde ayrıca kış aylarında adalar arasındaki  Türk turist trafiği yerel pazarda ekonomik nefes aldırdığı aynı zamanda giriş kapılarındaki kontrollerin dikey olarak çoğalacağı ve mevcut polis sayısının hiçbir şekilde yeterli olmayacağı için insan kaynağında ek ihtiyaçların karşılanması konusunda acilen önlem alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Milletvekili Nikitiadis’in yetkili Bakana, Yunanistan ile Türkiye arasında yukarıdaki anlaşmanın uygulanmasına ilişkin zaman çizelgesinin ne olduğunu , uygulamadaki gecikmenin nedenleri var mı? Anlaşmanın tüm uygulama parametreleri ve özellikle adalarımızın Schengen bölgesine giriş kapılarıyla ilgili olanlar incelendi mi? Hükümet liman ve havaalanı varışlarındaki ve ilgili kontrollerdeki keskin artışla nasıl başa çıkmayı planlıyor? Sorularını yönelttiği belirtildi.

Ekspres Vize’nin uygulamaya girmesi ile birliket Türk turistler Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adalarına kapıda vize alarak bir haftalık tatil için gezi yapabilecekler.

 

 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI