Bugun...



Turistik adada belediyenin “Çıplaklık yasaktır” tabelası nudistleri çıldırttı, soyunarak protesto ettiler

Ege’deki nudistlerin merkezi haline gelen Gavda (Gavdos) Adası’nda belediyenin altın sarısı kumsalları ile ünlü plajlarına “Çıplaklık Yasaktır” tabelaları dikmesi her yıl adaya gelen ve çıplak denize giren nudistleri şok etti. Nudistler tabelanın yanında çıplak soyunarak belediyenin kararını protesto ettiler.

facebook-paylas
Tarih: 02-07-2023 14:43

Turistik adada belediyenin “Çıplaklık yasaktır” tabelası nudistleri çıldırttı, soyunarak protesto ettiler

Ege’deki Gavda (Gavdos) Adasındaki Sarakiniko Plajlarına ada belediyesi tarafından bu yıl ilk kez “Çıplaklık Yasaktır” tabelaları dikilmesi her yıl daya gelen yüzlerce nudisti isyan ettirdi.

BELEDİYE ÇIPLAKLIK YASAKTIR TABELASI DİKTİ NUDİSTLER PROTESTO ETTİ

Nudistler binlerce yıldır doğası bozulmamış adada çıplak denize girmenin ve doğa ile bütünleşmenin yasak olamayacağını belirterek tabela önünde çırılçıplak soyunup belediyeyi protesto etti. Nudistler durumu uluslar arası platforma taşımaya karar verdi.

Sahilde belediye tabelasını gören çok sayıda nudist, sosyal medya hesabından "Doğayla iç içe, gereksiz şeylerden arınmış hissetmek için geldik ve bir anda bu yasağı öğreniyoruz" yorumları ile protestoya devam etti.

 

 

KADIN BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Gavdos Belediye Başkanı Lilian Stefanaki, ise Ekriti Gazatesi’ne yaptığı açıklamada  Belediye'nin bu kararı alma nedenlerini şu sözlerle anlattı.

“Adanın hem ziyaretçilerinden hem de esnafından şikayetler bu konuda şikayet aldık ve bu merkez plajda çıplaklığı yasaklamamızı istediler. Buna saygı duyuyoruz bu yasağı aldık."dedi.

Stefanaki açıklamasında ayrıca  adaya yılda 15- 16 bin ziyaretçi geldiğini ve başta Yunanlılar olmak üzere  İtalyanlar, İsviçreliler, Almanların ilgi gösterdiğini ve gelenlerin  yüzde 70’nin ücretsiz kamp yaptığını söyledi.Gavda adasında sadece 320 turistik yasak var ve sezonda tamamı dolu oluyor.

 

NUDİZM NEDİR?

Nudizm veya naturizm, kişilerin sosyal bir ortamda çıplak bir şekilde bir arada ve doğa ile bütünleşmiş olarak bulunmaları halidir. Seksüel bir anlam taşımamaktadır.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI