Bugun...



Turgutreis tek yürek "Kenar mahalle değil İLÇE OLMAK İSTİYORUZ"

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nin yaz aylarında nüfusunun 500 bini aştığını belirten Turgutreisliler ilçe olmak için bugün Turgutreis İlçe Olsun miting ve yürüyüşü gerçekleştirdi. (22 Nisan 2022 tarihinde yapılan haberdir)

facebook-paylas
Güncelleme: 13-06-2023 21:27:51 Tarih: 13-06-2023 21:24

Turgutreis tek yürek

Toplanan 30 binden fazla imzayı farkındalık yaratmak amacı ile bugün akşam yürüyerek ve bisiklete binerek TBMM ve İçişleri Bakanlığı’na götürecek olan turizmci Volkan İlgüz “Artık yeter eğitimden, sağlığa, alt yapıdan kültüre kadar hiçbir konuda destek alamıyoruz, kenar mahalle muamelesi görmekten bıktık, ilçe oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi Atatürk Meydanı’nda bugün Turgutreis İlçe Olsun Mitingi ve Yürüyüşü düzenlendi. Turgutreis Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından bugünü kadar toplanan 30 bini aşkın imza kampanyasında bugün verilen imzalarla sona erdi.

Yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ve Turgutreis İlçe Olsun, Yönetende Yönetilende Turgutreis Olsun, Yıl 1967 Belediye, Yıl 2022 Mahalle Neden, Turgutreis’in nüfusu 500 bin yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar yeterli hizmet alamadıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

 

 

30 YILDIR KRONİKLEŞEN SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİ

Turgutreis mahallesinde yaşayan 58 yaşındaki Emekli Albay Sertar Kaya “Alt yapı, üst yapı, eğitim ve sağlık sorunları için 18 kilometre uzaklıktaki Bodrum’a gitmek zorunda kaldığımız gibi Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyeleri’nin ne yazıkki buraya kadar ulaşamıyor. Çünkü güçleri yok. İlçe olursak yeni bir yerel yönetim ve genel idare ile yaklaşık 30 yıldır devam eden sorunları çözebiliriz” diye konuştu.

 

 

İLÇE OLMAK İÇİN TÜM ŞARTLARI OLUŞTURDUK

Turgutreis’te topladığı 30 binin üzerindeki ıslak imzayı bugün akşam saatlerinde yürüyerek ve bisiklete binerek yaklaşık bir haftada Ankaraya götüreceğini belirten turizmci evli ve iki çocuk babası 36 yaşındaki Volkan İlgüz Atatürk Meydanı’nda toplananlara yönelik yaptığı konuşmada 35 kilometre sahil şeridi, 16 adet koy ve plajı, 600 yat kapasiteli, marinası, 70 bin metrekare yüzölçümü,  41 yabancının giriş yaptığı gümrük kapısı, 10 binin üzerinde öğrenci ve 50 öğretmenin bulunduğu Turgutreis’in yaz aylarında nüfusunun 500 bini  aştığını belirterek “15 banka şubesi 50 süpermarketi ile ilçeyi olmayı çoktan hak ettik. Yıllardır bunun mücadelesini veriyorduk. Turgutreis olarak ilçe olmayı yasalar çerçevesinde hak ettik. Şimdi siyasilerden sorunlarımızın çözülmesi ve insanca yaşam haklarımızın verilmesi için tüm uygun şartların oluştuğunu anlatmak istiyoruz. Bu nedenle topladığımız 30 binden fazla imzayı yürüyerek ve bisiklete binerek Ankara’ya götürüp TBMM ve İçişleri Bakanlığı’na vererek sesimizi duyurmak istiyorum. Turgutreis ilçe olana kadar bu mücadelemiz devam edecek” dedi.

Volkan İlgüz ve mitinge kalarak daha sonra İzmir Marşı eşliğinde Mehmet Hilmi Caddesi’nde yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi.

Miting ve yürüyüşe katılanlar ardından sessizce ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI