Bugun...


Yunan adalarında kilise ve evler yıkıldı
Tarih: 30-10-2020 16:42:35 Güncelleme: 30-10-2020 23:13:35 + -


Kuşadası açıklarında meydana gelen deprem Yunanistan’ ın Sisam adasında i oldu. Bir kilise yıkıldı onlarca ev ve işyerinde hasar oluştu.

facebook-paylas
Tarih: 30-10-2020 16:42

Yunan adalarında kilise ve evler yıkıldı

 

İzmir ve bölgesinde etkili olan deprem Yunanistan’ın Ege’deki  adalarında şiddetli hissedildi. Yunanistan' ın Akdeniz’deki Girit Adası’nda dahi hissedildiği belirtilen deprem özellikle Ege’deki Leros, Patmos, Kilimli (Kalimnos) , Midilli ve Sisam adalarında şiddetli hissedildi.

 

KİLİSE VE EVLER YIKILDI.

 

Sisam adasında korkulu anlar yaşandı. Deprem ile birlikte Sisam Adası’nda yaşayanlar sokaklara çıktı, Otuza yakın ev kullanılamaz hale gelirken  Karlovasi semtindeki  ünlü Panagia Thpeotou Kilisesi’nin büyük bölümü çöktü.

 

 

 

ADADA SAHİLLERDEN UZAK DURUN ALARMI VERİLDİ.

 

Dephremin ardından Sisam cadde ve sokakları yükselen deniz suları ile doldu. Bazı sokaklardaki araçlar sürüklendi. Tekneler karaya çıktı. 112 acil servisinden ada sakinlerine gönderilen mesajlardan sahil kesimlerinden uzakta durmaları istendi.

Yunanistan Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis de Parlamento'da yaptığı ilk brifingde binaların ağır hasar gördüğünü söyledi.
Sivil Koruma Bakanı Nikos Hardalias ile Atina’daki sivil savunma ekiplerinin helikopterler ve askei helikopterlerle Sisam Adası’na hareket ettikleri belirtildi.

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI