Bugun...



Sanem Su Avcı “Üniversitede doktora restoranda tantuni yapıyor”

Yunanistan’ın başkenti Atina’ye yerleşerek restoran açan doktora öğrencisi Senam Su Avcı lokantasında yaptığı Türk yemekleri ile Yunanlıların gönlünde taht kurdu. İzmirli Sanem Su Avcı “Yunanistan’a Yunancayı tam öğrenmek ve doktora yapmak için gelmiştim, kendimi bir anda Türk yemekleri yapan bir işletmenin içinde buldum, çok mutluyum” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 26-02-2023 16:52

Sanem Su Avcı “Üniversitede doktora restoranda tantuni yapıyor”

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın merkezindeki Eksarchia Mahallesi’ne 2018 yılında yerleşen ve ardından vegan tarzı  Magic Kitchen isimli restoranı açan İzmirli Sanem Su Avcı Türkiye’de bilinen yöresel sokak yemekleri ile Yunanlıların gönlünde taht kurduğu belirtildi. Avcı kısa sürede Yunanistan medyasının dikkatini çekti. İefimerida haber sitesinden Manos Leivadaros’a konuşan 34 yaşındaki  Sanem Su Avcı yanı zamanda Atina’daki Panthean Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Tarihi Bölümü’nde doktora yaptığını belirterek tantuni başta olmak, gözleme ve börekler ile geleneksel Türk yemeklerini yaptığı lokantasına ilginin büyük olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

 

 

HEM DOKTORA HEM YEMEK YAPIYORUM

Avcı “Ailem hala Türkiye'de, annemle babam İstanbul'da, dedemle ve ailesi  İzmir'de yaşıyor. Sık sık Türkiye'ye giderim ama artık burada yaşamayı tercih ediyorum. 2012'den 2018'e kadar Ankara'da yaşadım, burada okudum ve aynı zamanda siyasi kurumlarda çalıştım. Sevdiğim sanat, müzik ve tiyatro ile uğraşmak amacıyla Yunanistan'a geldim. Yazıyorum, icra ediyorum, müzik yapıyorum. Ayrıca İzmir ve Ege ile ülkemin farklı zenginliklerini ortaya koyan yemeklerini Atina’da yapıp konuklara sunmaktan büyük keyif alıyorum” diye konuştu.

 

 

LOKANTA AÇACAĞIM HİÇ AKLIMA GELMEZDİ

TBMM'de mütercim-tercüman olarak çalıştığını ve bir İzmir milletvekilinin danışmanlığını yaptığını ve Yunanca dili ve edebiyatına olan tutkusu nedeniyle Yunanistan’a yerleşmeye karar verdiğini belirterek Sanem Su Avcı  "Lokanta açacağım hiç aklıma gelmezdi. Çünkü hiç yemek servisi bile yapmadım. Yunanistan'daki ilk yılımda kendimi çok yalnız hissettim, depresyondaydım. Buranın biraz yukarısında, Exarchia'da bulduğum küçük bir evi kiralamıştım. Boş kalacak bir yer olduğunu duydum ve burayı kendim kiralamak aklıma geldi. Yavaş yavaş, başta mülteciler ve göçmenler olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden insanlarla, aynı zamanda LGBT üyeleriyle, farklılıklara odaklanan bir grup kurdum. Başlangıçta, tüm bu kabarık, harika ekmekleri yapan ve gözleme yapan Doğa Anadolulu  Zelal ile birlikte, Anadolu yemeklerinin vegan versiyonlarında bir lokanta oluşturduk. Bugün burada benimle birlikte dokuz kişi çalışıyor” dedi

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI