Bugun...



Recai Çakır, bir sanat aşığı, CEO korosu kurdu yardım yağdırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan turizmci Recai Çakır’ın 5 yıl önce Türkiye’nin önde gelen iş insanları ve CEO’larından oluşturduğu 120 kişilik C-Major İş'ten Sesler Korosu verdiği konserlerle yardım ve sivil toplum örgütlerine büyük destek sağladı.

facebook-paylas
Tarih: 25-04-2021 09:44

Recai Çakır, bir sanat aşığı, CEO korosu kurdu yardım yağdırdı

Çakır ünlü iş insanlarının oluşturduğu koronun bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiye ulaştığını ve konser başına 500 bin TL: ye kadar yardım topladığını belirterek patronlar korosunun kuruluşunu ve amacını anlattı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki turizmci Recai Çakır’ın 2016 yılında amatör olarak şan dersleri alırken iş insanı arkadaşları ile birlikte yardım dernekleri ve vakıflara destek olmak amacıyla kurduğu C- Majör İş'ten Sesler Korosu’na katılan iş insanı sayısı iki yıl içerisinde Bodrum’dan 40 kişi olmak üzere 120 kişiye ulaştı.

 

 

ARALARINDA TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN İNSANLARI VAR

 

Bodrum’da halen yaklaşık 180 engelli bireye eğitim ve destek veren Bodrum Sağlık Vakfı Kurucusu ve üyesi olan çakır “Müziğe olan ilgim zaten vardı. Ünlü sanatçı ve koro şefimiz Özlem Abacı’dan şan dersleri almaya başladıkça, bana katılan arkadaşlarım oldu. Sayı 15’e çıkınca biz neden bir koro kurmuyoruz diye düşündük. Ve CEO isminin oluşturduğu C-Majör İşten Sesler Korosu’nu kurduk. Kısa sürede aramıza  DenizBank CEO'su Hakan Ateş, Bosphorus Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şen, Ener Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Işık, Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, Dedeman Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu, Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan ve Belediye Başkanı Ahmet Aras gibi değerli iş insanlarının yanı sıra mizahçı ve yönetmen Gani Müjde, yazar Ahmet Ümit, tiyatrocu Behzat Uygur gibi sanat dünyasının önemli isimlerinin de yer aldığı koromuza destek veren CEO ve önemli isimlerin bulunduğu yaklaşık 120 kişiye ulaştık” dedi.

 

 

7 KONSER VERİP 10 BİN KİŞİYE ULAŞTILAR

 

Kadıkalesi Mahallesi'ndeki turistik tesis Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır oluşturdukları sosyal sorumluluk projesi koronun bugüne kadar her yıl Bodrum ve İstanbul’da  toplam 7 konser verdiğini ve yaklaşık 10 bin sanatsever’e ulaştığını belirterek “Müziğin sınır tanımaz, iyileştirici gücünü, heyecan dolu amatör bir gayretle toplum yararına insanla buluşturmak ve buradan elde ettiğimiz gelir ülkemizin saygın yardım kuruluşları yararına aktarmayı ilke edindik. Bugüne kadar verdiğimiz her bir konserden yaklaşık 500’er bin TL. gelir edilmesini sağladık. 2020 yılında pandemi nedeniyle ara verdiğimiz konserlere bu sıkıntılı süreci atlattıktan sonra Mersin ve Ankara’da devam edeceğiz” dedi.

 

 

KOROMUZ İŞ İNSANLARINA BÜYÜK İLHAM VERDİ, SAYIMIZ HIZLA ARTIYOR

 

Çakır, C-Majör İş’ten Sesler Korosu üyelerini öncelikle bir araya getiren unsurun tutkulu bir müzik sevgisi olduğunu belirterek “Koromuz üyelerinin müziğe duydukları sevgiyi, müzikle iç içe olma arzusunu toplumsal faydaya dönüştüren, dayanışmaları ile farkındalık yaratan C-Majör üyeleri, tüm iş insanlarına ve sanatseverlere de ilham veriyor.  Koronun yönetimini Şef Özlem Abacı üstleniyor. Konserlerimize Türk sanat müziği ile başlayıp Türkçe pop müzik ile devam ediyor ve ülkemizin en güzel türküleri ile sona erdiriyoruz. Her biri büyük ilgi çeken, izleyenlere müzik ziyafeti sunan C-Majör konserleri, TOÇEV’den Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’na, Dünya Engelliler Vakfı’ndan İstanbul Down Sendromu Derneği’ne, Çocuk Eğitim Derneği’nden Mehmetçik Vakfı’na kadar birçok kıymetli yardım derneğimizin çabalarına güç veriyor, sayımız şu anda 120 ancak koromuza yeni üye olacaklar ile birlikte 150’ye ulaşacağız. Her konserimizde 30-40 kişi ile sahne alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MÜZİK SANAT VE İYİLİK DOLU BİR YAŞAM İÇİN SAHNE ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Çakır açıklamasının sonunda ise “Biz iş insanları olarak sanata olan tutkumuzu bir avuç iyilik ve yardım bekleyen ve bu yolda mücadele eden dernek ve vakıflara destek olmayı sürdüreceğiz. Müzik, sanat ve iyilik dolu bir yaşam için emeklerini bir araya getiren C-Majör gönüllüleri, bundan sonraki etkinliklerinde de müzik dünyasına mâl olmuş en güzel şarkıları hep birlikte söylemeyi, daha çok insanın hayatına sevgiyle dokunmayı hedefliyor. Bu bağlamda koroya katılmaları için öneri götürdüğümüz ve her türlü fedakarlığı katlanarak pandemi süreci haricinde haftada bir koro çalışmalarına katılarak yardım için elini uzatan iş insanı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz, müzik ve sanat yolculuğu ile yardım yolunda konserler vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

 

(Recai Çakır ve Koro Şefi Özlem Apacı) 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI