Bugun...



Pandemi kamp karavan turizmini patlattı, ilgi yüzde 300 arttı, fuar gelecek hafta

Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Bodrum Kamp Karavan Tekne ve Doğa Sporları Fuarı öncesi fuarı organize eden şirket yöneticileri basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İdeal Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya “Pandemi süreci ile birlikte kamp, karavan, çadır turizmi ile doğa sporlarına ilgi yüzde 300 arttı. Bugün ülkemizde 80 bin liradan başlayan karavanlarla aileler çok güzel bir tatil yapabiliyor" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-07-2022 15:07:47 Tarih: 23-07-2022 15:02

Pandemi kamp karavan turizmini patlattı, ilgi yüzde 300 arttı, fuar gelecek hafta

Muğla’nın Bodrum ilçesinde İdeal Fuarcılık tarafından  28-31 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Bodrum Kamp Karavan Tekne ve Doğa Sporları Fuarı öncesinde basın toplantısı düzenleyen şirket yönetim kurula başkanı Recep Karakaya ve genel koordinatör Abdurrahman Atece kamp ve karavan turizmi hakkında bilgi verdi.

 

KARAVAN TURİZMİNE İLGİ YÜZDE 300 ARTTI

Karakaya pandemi süreci ile birlikte insanların doğaya ve yalnızlığa, küçük gruplar ve aileler olarak tatil yapmaya yöneldiklerini belirterek “Özellikle pandemi dönemi ve sonrası kamp ve karavan doğa sporları turizminde ülkemizde büyük bir patlama yaşandı. Kamp ve karavan turizmini tercih eden tatilciler oranı yüzde 300 oranında arttı. Bu tür turizm nüfusları hızla  artan şehirlerin ve alternatif tatil anlayışlarının ön plana çıkmasıyla karavan, kamp, doğa ve su sporlarına ilgi arttı. Bu nedenle bizde kamp karavan ve doğa tutkunlarını bu tür fuarlarda bir araya getirerek en ekonomik en uygun malzemeleri bulmayı, ürünleri keşfetmeyi amaçladık. Bodrum’da ilk kez düzenlenen fuarın ardından kasım ayına kadar İstanbul’da 5 fuar daha düzenlenecek” diye konuştu.

 

 

TAŞINABİLİR EVLERE İLGİ ARTTI, HER KESEYE GÖRE KARAVAN VAR

Karakaya düzenlenecek fuarda doğa ile iç içe yaşamayı sevenlerin tercihi olan karavanların en yeni modellerinin sergileneceğini belirterek “40’ yakın firma ürünlerini sergileyecek. Son yıllarda taşınabilir evlere olan ilgi ülkemizde çok arttı. Şu anda 80 bin Tl. ile 1 milyon TL.’nin üzerinde taşınabilir karavan evleri bulmak mümkün. Kamp ve karavan turizminin büyük bir hızla gelişmesi ile birlikte Ege, Akdeniz ve Anadolu’da onlarca belediye artık karavanlar için özel yerler ve kamp alanları organize etmeye başladı.  Karavan ve kamp turizmi önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde çok daha büyük bir patlama gerçekleştirecek. Amacımız arz ve talebi bir araya getirmek” ifadelerini kullandı.

Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenecek fuar gece saat 24.00’kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI