Bugun...



OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAVRU KAPLUMBAĞA HAYATA TUTUNDU

Bodrum’ da otomobilin çarparak yaralanmasına ve kabuğunun kırılmasına yol açtığı kaplumbağa çevre mühendisinin dikkati ile hayata döndürüldü.

facebook-paylas
Tarih: 15-03-2019 13:34

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAVRU KAPLUMBAĞA HAYATA TUTUNDU

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAVRU KAPLUMBAĞA HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Bodrum’ da bir sokakta otomobilin çarparak yaralanmasına ve kabuğunun kırılmasına yol açtığı kaplumbağa çevre mühendisinin dikkati ile hayata döndürüldü.

Kumbahçe Mahallesi Dere Sokak’ta önceki gün bir otomobilin çarparak kabuğunu kırdığı ve yaraladığı yavru kaplumbağayı 35 yaşındaki Çevre Mühendisi Baran Önder fark etti. Otomobiline aldığı yaralı kaplumbağayı Caferpaşa Caddesi’ndeki Animal Center Veteriner Kliniği’ne götürdü. Veteriner Ahmet Kurt’un yaklaşık bir saatlik operasyonu ile yaşama tutunan kaplumbağa yeniden Baran Önder’e teslim edildi. Önder’in denetiminde bir hafta daha kontrol altında tutulacak kaplumbağanın ardından doğaya salıverileceği belirtildi. Veteriner Ahmet Kurt “Kaplumbağalar aldatıcı bahar nedeniyle kış uykusundan erken uyandılar ve sokaklara caddelere çıkıyorlar, sürücülerin bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmasını rica ediyoruz” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI