Bugun...



Ortakent’de 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara açılmasına Danıştay dur dedi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan ve satışı yapılması için Özelleştirme İdaresi’ne devredilen 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisi için Danıştay’da açılan davada Bodrumluları sevindiren karar çıktı. Sevinçli Haberi Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 26-01-2023 15:59

Ortakent’de 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara açılmasına Danıştay dur dedi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile önce imara açılan ardından satışı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na verilen 1 .1 milyon metrekare hazine arazisinin imara açılması ve satışının durdurulması için Bodrumlu Çevre Örgütleri, STK’lar ve Bodrum Belediyesi kararın iptali için dava açmıştı.

 

DANIŞTAY CUMHURBAŞKANLIĞI KARARINI İPTAL ETTİ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bugün yaptığı yazılı açıklamada  “Ortakent Mahallemizde, 353 ada 15-60-61-62-64-116-134-135-137 parsellere yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan “1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği” ile “1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı”, “1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı”, “1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı” onayına ilişkin 20.08.2020 tarihli ve 2836 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, Bodrum Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda Danıştay tarafından oy birliği ile  iptal edilmiştir. Böylece, "Ortakent Mahallemizdeki 1 milyon metrekareden fazla alanı ve üzerindeki doğal değerlerimizi betonlaşmadan, Bodrum’u da mülksüzleştirilmekten" kurtarmış bulunuyoruz. Bu durumda, Anayasa ve Kanun’un açık hükmü gereğince yargı kararının bir an önce uygulanmasını ve Ortakent’te özelleştirme ısrarından vaz geçilmesini bekliyoruz.Yargı kararlarını etkisizleştirmeye dönük diğer işlemlerin iptali istemiyle Belediyemiz tarafından açılmış davaları da aynı titizlikte takip etmeye devam ediyoruz edeceğiz.” dedi.

 

 

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Bodrum eş sözcüsü Umay Karabaş is "Ortakent'te 1 milyon metrekarelik yeşil alanın plan değişikliği ve özelleştirme idaresine devri hakkında Belediye'nin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararından sonra bugün iptalin de geldiğini çok sevinerek öğrendik. Bu konuda da Bodrum tek yürek olup, işbirliği içinde birlikte çalışmıştı. Temyiz yolu açık olmakla birlikte karar oldukça ayrıntılı ve net yazılmış. Dolayısıyla temyizden de Bodrum'un aleyhine bir karar çıkmayacağına güvenmek istiyoruz. Öbür yandan, bu iptal kararıyla birlikte ihale, satış gibi işlemler de yapılamaz oldu. Birlik içinde ve yılmadan mücadele edince hep beraber kazanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bodrumlu çevre örgütleri, CHP Muğla Milletvekilleri. STK'lar Ortakentliler ve Bodum Belediyesi birçok kez eylem yapıp hazine arazilerinin özelleştirilerek imara açılmak istenmesini protesto etmişlerdi.

 

Umay Karabaş

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI