Bugun...



Önce mermer tozu döktüler, şimdi iskele bahanesi ile ihaleye çıkıyor, ses çıkaran ise yok, şaşırdık mı?

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağıl Torba Mahallesi’nde çam ormanları ile kaplı bakir sahili ile ünlü Demir koyuna onlarca kamyon ile tonlarca mermer tozu dökülüp kıyı şeridi bozuldu. Bodrum Belediyesi 67 bin TL: para cezası kesip tozun kaldırılmasını talep ederken Bu kez cennet koyun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakanlığı tarafından iskele yapmak için ihaleye çıkarıldığı ortaya çıktı.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-04-2023 14:25:52 Tarih: 25-04-2023 14:10

Önce mermer tozu döktüler, şimdi iskele bahanesi ile ihaleye çıkıyor, ses çıkaran ise yok, şaşırdık mı?

Bodrum Yurttiş İnsiyatifi sözcüsü Ayhan Karahan “Giderekayak yaşanan rant yağmalarından birini yaşıyoruz. Milyon dolarlık villalar yapmışlar. kamunun malına çökmek için farklı yollar deniyorlar. Minareyi çalmışlar kılıf arıyorlar” dedi.

DOĞAL SAHİLİ MALDİVLERE ÇEVRMEY KALKTILAR

Muğla’nın Bodrm ilçesine bağlı Torba Mahallesi’ndeki cennet ormanlarla kaplı Demir Koyu’nda özel villlalar yapan bir şirketin koydaki halka açık sahile onlarca kamyon ile yüzlerce ton mermer tozu dökerek ve denizin içersine beton bloklar yerleştirerek sahili Maldivlere çevirme girişimine çevrecilerin tepkisi üzerin Bodrum Belediyesi engel oldu. İnşaat şirketine 67 bin TL: para cezası verildi, kumun kaldırması istendi. Şirket iki hafta geçmesine rağmen kumu ve denizin içindeki beton blokları kaldırmadı.

BÖLGEYE İSKELE YAPILMAS İÇİN İHALEYE ÇIKARILDI

Bodrum’un halka açık v  son kalan bakir koylardan biri olan Demir Koyu’nda kum dökülen yerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nce Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Demir Koyu’nda bahse konu parselin, açık teklif usulü ile 3 yıllığına iskele yapılması için 2 mayıs 2023 tarihind ihale edileceği ortaya çıktı.

 

 

İhalenin 99 metrekarelik alana yapılması planlanan iskele için 60 bin TL muhammen bedel belirlendi. Geçici teminat tutarı ile 18 bin TL. İhale 2 Mayıs saat 14.00’da Mustafa Kemal Mahallesi 2082. Cadde No:52 Çankaya/Ankara adresinde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü 13. kat toplantı salonunda yapılacağı duyuruldu. 

 

 

RUS FOTOĞRAF SANATÇISI O ANLaRI GÖRÜNTÜLEDİ İSYAN ETTİ.

Denize mermer tozu döküldüğü anları görünteleyrek sosyal medya hesabından paylaşan ve yardım isteyen ve yaşayan Rus fotoğraf sanatçısı Olga Ceylan ise "Gördüğünüz gibi denizin içine mermer tozu dökerek cnnet Demir koyunu, doğayı ve çevreyi nasıl mafediyorlar, birilerinn buna engel olmsı lazm" dedği duyuluyor. 

 

 

MİNAREYi ÇALMIŞLAR KILIFINI UYDURUYORLAR

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan yaptığı açıklamada “Seçim yaklaştıkça yağmada artıyor, Giderekayak yaşanan rant yağmalarından birini yaşıyoruz. Milyon dolarlık villalar yapmışlar. kamunun malına çökmek için farklı yollar deniyorlar. Minareyi çalmışlar şimdi kılıf arıyorlar, tüm yasal mücadeleyi vereceğiz burada amaç o kıyı şerdine özel villalar yapan şirket peşkeş çekmek” dedi.

 

 

Bodrum Kent Konseyi Başkanı ve denizci Arif Yılmaz’dan sert tepki geldi. Yılmaz, sağlık için son derece zararlı olan mermer tozlarının devletin koruması ve hükmü altında ayrıca kamuya ait alanlara döküldüğünü belirterek “Bu sahillerin on binlerce yılda oluşmuş bir yapısı var, ne dökerseniz dökün oraya müdahaledir. Bunu kanunlar diyor. Mesela Çevre Bakanlığı, Mal Müdürlüğü bu konuya sahip çıkmalı, cezalar yeterli değil.  2 tane şezlonga ecrimisile koşturarak gelenlerin gelmesini tabi ki istiyoruz. Biz kamunun malının korunmasını istiyoruz. İnsanlar tabi ki yatırım yapacak, para kazanmaya çalışacak ama bunun yöntemleri vardır, bilimi vardır, bilimsel yöntemleri vardır. Bodrum Belediyesi, Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne Bodrum kıyılarında bilimsel çalışma yapma talep yazısı var ve üniversiteden de olumlu cevap geldi. Biz diğer bazı işlemlerde gördüğümüz sahte bilimden bıktık. Bizim gerçek bilim insanlarımız var, üniversitemiz var. Gerekiyorsa araştırmaları yapar, bilimsel verileri ortaya koyar. Bu her yer için geçerli, sadece kum ve iskele uygulaması için değil. Marina için, mendirek içinde geçerli.” Dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI