Bugun...



MUSKİ, patlayan su isale hatları için DSİ’ye 95 milyon TL. ödemiş

Bodrum'da son 5 yılda yaklaşık 3 bin 200 kez patlayan su isale hattı için DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluktan kaçıtğını belirten MUSKİ (Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü) tarafından yapılan yazılı açıklamada Hatların kusurlu olduğunun yargı yoluyla tespitine rağmen; devam eden yargı kararı kesinleşene kadar yükümlülüğümüz olan borç kapsamında DSİ’ye 95,34 Milyon TL. ödeme yapılmıştır.” Denildi.

facebook-paylas
Tarih: 09-04-2024 20:25

MUSKİ, patlayan su isale hatları için DSİ’ye 95 milyon TL. ödemiş

Muğla’nın Bodrum ilçesinde  DSİ tarafından yapılan ve son 5 yılda yaklaşık 3 bin 200 kez patlayan su isale hattı için DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluktan kaçtığını belirten MUSKİ (Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü) tarafından yapılan yazılı açıklamada  turistik ilçenin kabusu haline gelen isale hattı patlamaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

ARIZALI  DSİ HATLARI MUSKİ’YE DEVREDİLMEK İSTENDİ

Açıklamada;

Geçtiğimiz günlerde Torba Mahallesi’nde bulunan DSİ ana isale hattında patlak meydana gelmiş ve bu nedenle birçok mahallede su kesintisi yaşanmıştır.

Bu kesintiler nedeniyle ise DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına bir açıklama yapılmış ve bu açıklamada hatların mülkiyetinin, bakım onarım ve işletmesinin MUSKİ Genel Müdürlüğüne ait olduğu iddia edilmiştir. Bu iddialara yönelik MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak açıklama yapma gereği doğmuştur.

Sürece bakıldığında 2014 yılında Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olması ile birlikte, arızalı DSİ hatları MUSKİ Genel Müdürlüğümüze devredilmeye çalışılmış ancak yaptığımız incelemelerde hatlarda kullanılan boru tip seçiminin hatalı olduğu ve imalatların fenni usul-esaslara uygun şekilde yapılmadığı belirlenerek hattın devralınacak durumda olmadığı gerekçesiyle dava açılmıştır. Açılan davaya istinaden mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi hatları incelemiş ve boru seçiminin hatalı olduğu, yataklama-gömleklemenin uygun kesitler ve malzeme ile yapılmadığı sonucuna ulaşmıştır. Böylelikle bilirkişi raporu da Genel Müdürlüğümüzün yaptığı incelemelerde tespit ettiği eksikleri doğrulamıştır. Bu nedenle Genel Müdürlüğümüz davada haklı bulunmuş ancak hatlarla ilgili DSİ tarafından henüz bir işlem yapılmaması nedeniyle konu yeniden yargıya intikal ettirilmiş ve süreç devam etmektedir.

KESİN KABUL SÜRECİ SONA ERMEDİ

Yargı sürecine intikal etmiş olan ve kesin kabulünü uygun görmeyip heyet kararına taraf olmadığımız hatların sorumluluğunun, Genel Müdürlüğümüze ait olmadığını tekrar ifade etmek isteriz. Kesin Kabul sürecinin tamamlandığı dahi şifahen öğrenilmiş olup idaremizde bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi belge bulunmamaktadır.

Başkanımız Ahmet Aras, yaz sezonuna girerken sorunlu isale hatlarındaki patlakların müdahalelerle en aza indirilmesi ve sezon sonunda da CTP hatların etap etap değiştirilmesi talimatı vermiştir. Bunun üzerine yargı süreci tamamlanana kadar sorumluluğunu kabul etmediğimiz ve etmeyeceğimiz hatların, kusurlarının giderilmesi ve su taşıma kapasitesinin arttırılması amaçlı projeye; Hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla başlanılmış olup turizm sezonu bitiminde de etaplar halinde devam edilecektir.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DSİ’YE 95 MİLYON TL. ÖDEDİ

Hatların kusurlu olduğunun yargı yoluyla tespitine rağmen; devam eden yargı kararı kesinleşene kadar yükümlülüğümüz olan borç kapsamında DSİ’ye 95,34 Milyon TL.  ödeme yapılmıştır.

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI