Bugun...



Muğla’da orman koy kalmadı talan edildi isyanı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir araya gelen siyasi parti temsilcileri yaptıkları ortak basın açıklamasında yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan Muğla ilinin yüzde 59’unun maden sahası ilan edildiğini belirterek talan son verilmesini istedi. Basın açıklamasını okuyan Bodrum Platformu Sözcüsü Süreyya Türkoğlu “Kıyıları, koyları, ormanları, hazine arazileri imara açılarak parsel parsel satılıyor. Tarihi doğal ve kültürel SİT derecelerinde iktidar eliyle rahatlıkla değişiklik yapılabiliyor” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 28-11-2022 16:19

Muğla’da orman koy kalmadı talan edildi isyanı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün Bodrum Platformu adı altında toplanan CHP, EMEP, HDP, Sol Parti, TKP ve Yeşil Sol Parti ilçe ve il temsilcileri ile üyeleri Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde ortak basın açıklaması yaptı.

 

MUĞLA ORMANLARININ YÜZDE 95’İ MADEN SAHASI İLAN EDİLDİ

Basın açıklamasını platform adına Süreyya Türkoğlu okudu. Türkoğlu yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan Muğla ilinin yüzde 59’unun maden sahası ilan edildiğini belirterek talan son verilmesini istedi. Türkoğlu “Böyle bir durumda o coğrafyada yağma, talan, rant, yolsuzluk, el ele kol kola gezmez mi? İşte bu çoban ateşlerinden biri Milas’ın İkizköye’deki AKbelen ormanları direnişidir. Şimdiye kadar 10’a yakın köyü yutan kömür üretimine , yeter artık dur diyebilmiştir köylüler. İkizköylüler Anayasa ve yasaları dayanak göstererek meşru mücadeleleri sayesinde kendi yaşam alanlarını korudukları gibi bölgenin ekosistemi ve su kaynaklarınıda koruyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

SİYASİ İKTİDAR ENERJİ ŞİRKETİNİN ÖNÜNÜ AÇMAYA ÇALIŞIYOR

Türkoğlu, İkizköylülerin Akbelen ormanlarını korumak adına başlattıkları çadır nöbetinde 500 günün aşıldığını belirterek “Mevcut siyasi iktidar kanunlara aykırı yönetmelik ve genelge çıkararak enerji şirketinin önünü açmaya çalışıyor,. Şirketin hukuksuzca yaptığı orman kesimlerinin ve zeytin ağacı sökümlerini fiili olarak durduran köylüler ve aktivistler, haksız ve hukuksuz bir şekilde yargılanıyor. Soruşturmalarla gözdağı verilmeye çalışılıyor. Köylü ve aktivistlerin şirket ve şirket çalışanları hakkında yaptığı suç duyuruları ise hemen takipsizlikle sonuçlanıyor. Akbelen ormanları için hazırlanan 3. Bilirkişi raporunun ormanın kömür madenciliğine açılabileceğini bildirmesi üzerine, Akbelen Çevre Komitesi, gerçeği yansıtmayan rapora itiraz ve yeniden keşif talep etti” ifadelerini kullandı.

 

 

BASIN AÇIKLAMASI ALKIŞLAR VE SLOGANLARLA SONA ERDİ

Türkoğlu Bodrumlu siyasi temsilciler olarak hukuksuzluğa rağmen yaşam alanlarını savunmaktan vazgeçmeyen İkizköylülerin mücadelesine destek vermeye deva edeceklerini belirterek “Şimdiye kadar beraberdik, bundan sonrada birlikte olmaya, dayanışmaya devam edeceğiz” dedi. Basın açıklaması, açıklamayı izleyen STK’lar ve basın açıklaması yapan siyasi parti temsilcilerinin AKbelen Ormanlarını Vermeyeceğiz, sloganı ve alkışlarla sona erdi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI