Bugun...



Mezra Yalıkavak 30 Haziran’da açılacak

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde 30 Haziran 2023 tarihinde açılışı yapılacak ve Başkent Holding bünyesinde gastronomi sektöründe hizmet veren Başkent Grup Restaurant İşletmeleri A.Ş., tarafından yedi dönüm arazi üzerinde açtığı “ Mezra Yalıkavak’ın” turizmde önemli bir eksiği kapatacağı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 28-06-2023 20:25

Mezra Yalıkavak 30 Haziran’da açılacak

Başkent Grup Restaurant İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Ünlü yaptığı açıklamada içerisinde sürdürülebilir, geri dönüştürülebilir, sıfır atık felsefesiyle yola çıkan ve bu doğrultuda hizmet veren doğa dostu, gastronomi, yeme içme sanat atölyeleri, doğa etkinlik ve davetlerin yapılacağı “ küçük bir köy” anlamına gelen "Mezra Yalıkavak" ile organik beslenmenin önemini yaptığı yeni projesi ile ortaya koyduğunu söyledi.

 

GERÇEK BİR MEZRA

Yedi dönümlük arazide koyun, keçi, tavuk, hindi gibi birçok canlı bulunan ve barınakları, kümesi, sera, tarla, köy evi ve çoğu yurt dışından getirtilmiş doğal çiçek kokuları içersindeki bahçesinde misafirlerini ağırlıyan Mezra’nın head chefi Masterchef 2020 şampiyonu Serhat Doğramacı “Mezra’nın menüsündeki tüm ürünler Mezra’nın kendi bahçesinde yetiştirmekteyiz veya yakın çevredeki lokal üreticilerden tedarik etmekteyiz böylelikle karbon ayakizimizi en minumum seviyede tutuyoruz”.” Dedi.

 

Salih Ünlü, Mezra headchef Serhat Doğramacı, Sertan Tabur

 

Mezra Yalıkavak’tan yapılan açıklamada şunları belirtildi.

Serhat Doğramacı, güne başlangıçta Mezra’nın bahçesinde bulunan özel cins tavuklardan elde ettikleri yumurtaları, bol süt veren keçilerin doğal sütü ile kendi mutfağında yaptığı kaymak, yoğurt, peynir ve dalından topladığı meyveler ve mis gibi kokan sebzeleri ile sağlıklı, doğal, uzun soluklu kahvaltı servisiyle güne başlıyor. Akşam yemeğinde ise yüzyıllardır Anadolu topraklarında yapılmış keşkek gibi büryan gibi yöresel lezzetler modern sunumları İle servis ediliyor. Mezra Yalıkavak yedi dönümlük bahçesi içerisinde kahvaltı , akşam yemeği ve bar eğlence alanını ayrı alanlarda sunuyor. Bahçenin alt kısmında yeralan Fine Dining restoranı ile her akşam beyaz örtülü masalarda geleneksel Türk yemeklerini lezzet severlere sunuyor. Bahçenin içinde birçok bitkinin yetiştiği bir sera ve tarla bulunmakta. Ayrıca bahçenin farklı bölümlerinden biri olan taş ev’de ise özel konukların deneyimleyebileceği yerli ve yabancı önde gelen şarapların sergilendiği şömineli bir şarap mahzeni mevcut. Mezra’da sezon boyunca gecenin ilerleyen saatlerinde Bodrum’un yıldızlı lacivert gökyüzünde, müzik direktörlüğünü ünlü Dj Doğuş Çabakçor’un yaptığı ve ünlü djlerin konuk olarak sıklıkla sahne aldığı, cemiyet, sanat ve iş dünyasının ünlü isimlerine rastlayabileceğiniz bar alanında özel davet ve organizasyonların da yapıldığı, müzik eğlence dolu birbirinden renkli organizasyonlara imza atıyor. Mezra Yalıkavak, doğal yaşamı ve doğal beslenmeyi önde tutan, doğal kaynakların tüketimini en aza indiren, sürdürülebilirlik olmazsa olmazı olan, doğal-luxury konseptini birarada yaşatmayı başaran, uluslararası alanda Türkiye’nin gurur duyduğu bir Başkent Holding projesidir. Salih Ünlü, eşsiz Mezra Yalıkavak projesiyle Michelin’de 3 yıldıza aday olduklarının altını çiziyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI