Bugun...



Kardak açıklarında tehlikeli gerginlik, Yunanlı balıkçılar küfür edip taciz edince gerginlik çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları’na gelmeye çalışan Yunan balıkçıları ve sahil güvenlik ekipleri arasında dün öğle saatlerinde ciddi gerginlik yaşandığı ortaya çıktı. Yunan balıkçılarının küfür edip, zikrin el hareketleri yapmalarının ardından Türk sahil güvenliğindeki askerler makineli tüfeği hazırlayınca Yunan balıkçılar ve sahil güvenliği hızla geldikleri adalara döndü.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 20:50:11 Tarih: 10-01-2021 20:27

Kardak açıklarında tehlikeli gerginlik, Yunanlı balıkçılar küfür edip taciz edince gerginlik çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’ne 3.8 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları’na gelmeyen çalışan 12 Yunan balıkçı ve iki sahil güvenlik botunu üç Türk sahil güvenliği önlerine geçerek engelledi.

 

 

YUNAN BALIKÇILARININ ÇİRKİN EL HAREKETİNE SİLAHLI TEPKİ

 

Türk sahil güvenlik botlarının Yunan balıkçılara ve sahil güvenlik botlarına kayalıklara 2,5 mil kala engellemesi üzerine gerginlik çıktı. Yunanlı balıkçılar yapılan tüm uyarılara rağmen  teknelerini Türk sahil güvenlik botlarının üzerine sürerek 10 metre kadar yaklaştı. Bir yunan botu ile Türk botu arasında yaklaşık 15 dakika süren kovalamaca yaşandı. Yunan balıkçılar, Türk askerlerine küfür edip çirkin el hareketleri yapınca gerginlik arttı. 313 nolu Türk sahil güvenlik botunun üzerindeki askerlerin makineli tüfeğin brandasını çıkartıp mermi yüklemelerini gören Yunan balıkçı ve sahil güvenlik botlarının hızla bölgeden uzaklaştığı görüldü. Balıkçıların çirkin el hareketleri yine Yunanistan’da yayın yapan www.protothema.gr haber sitesi tarafından yayınlandı.

 

 

KORUMAMIZ YOK, KARDAK’A GİDEMİYORUZ

 

Kilimli Balıkçılar ve Deniz Ürünleri Derneği Başkanı Kostas Saroukos medyaya yaptığı açıklamada “Kardak Kayalıkları’na gidemiyoruz, korumamız yok, Türk sahil güvenliği bizi yaklaştırmıyor, ama bölgede Türk balıkçılar rahatlıkla avlanıyor, buna çözüm bulunmasını istiyoruz. Bölgedeki Türklerin varlığı her geçen gün artıyor böyle giderse hiç balık avlayamayacağız” dedi.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI