Bugun...



İkizköylüler yine zeytin katliamını durdurdu

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda yaklaşık 650 gündür çadır kurarak nöbet tutup Yeniköy Kemerköy Enerji A.Ş. tarafından çam ormanları ile zeytinlik arazileri koruyan İkizköylüler asırlık zeytin ağaçlarının sökülmesini bugünde durdurdu. 29 zeytin ağacının söküldüğünü belirten İkizköylüler ilgili makamlara suç duyurusunda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2023 20:32

İkizköylüler yine zeytin katliamını durdurdu

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sınırları içerisindeki Akbelen ormanları ve zeytinlik arazilerini yaklaşık 650 gündür çadır nöbeti tutarak koruyan İkizköylüler ve çevreciler bu sabah erken saatlerde bölgede 29 zeytin ağacının iş makineleri ile söküldüğünü görünce duruma müdahale etti.

 

HER FIRSATTA ZEYTİN KATLİAMINI SÜRDÜRÜYORLAR

Köylülerin  Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (YK Enerji) kömür ocağı açmak istediği Akbelen Ormanı'nda tuttuğu nöbet devam ettiğini belirten KARDOK Başkanı Nejla Işık, bugün nöbet tuttukları sırada kepçe sesi duyup bölgeye gittiklerini ve 29 tane zeytin ağacının söküldüğünü gördüklerini belirterek “Akbelen nöbetimiz devam ederken buraya kepçenin girdiğini gördük, geldik. Buradaki zeytinler, bizzat kendi akrabam, dayımıza ait. Uyarmamıza rağmen, ‘Zeytin sökümü yasak, iznin var mı' dememize rağmen, ‘Yeniköy Kemerköy Şirketi’nden iznim var’ demiştir. Biz de ‘Oranın izni olmaz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden izin alman gerekiyor, var mı' dedik. ‘Ben oradan aldım iznimi’ dedi ve bizi dinlemeden 29 tane zeytin ağacını kesti” ifadelerini kullandı.

 

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Işık açıklamasının sonunda zeytinleri izinsiz sökerek katleden kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek “ Jandarmayı aradık, kendilerinden şikayetçi olduk. Tutanak tutuldu. Buradaki sorumlular her kimse cezai işlem uygulanacak. En büyük amacımız, bu zeytinlerin 2-3 gün içerisinde geri dikilmesini sağlamak, bu zeytin söküm işini termik santral bundan 6-7 ay öncede yapmış yine engel olmuştuk, hatta bu konuda zeytinleri savunduğumuz için hakkımızda dava bile açıldı” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI