Bugun...



İkizköy- Akbelen direnişçisi köyünün muhtarı oldu

Muğla’nın Milas ilçesinde yaklaşık 5 yıldır Akbelen ormanları ile zeytinlik tarım arazilerinini korunması için mücadele eden evli ve iki çocuk annesi 44 yaşındaki İkizköy Çevre Komitesi ve KARDOK Başkanı Nejla Işık köyünün muhtarı oldu. İkizköy Mahallesi muhtarı olan Işık 93 oyla muhtar seçildi.

facebook-paylas
Tarih: 01-04-2024 11:43

İkizköy- Akbelen direnişçisi köyünün muhtarı oldu

Muğla’nın Milas ilçesinde yaklaşık 5 yıldır Akbelen ormanları ile zeytinlik tarım arazilerinin korunması için mücadele eden evli ve iki çocuk annesi 44 yaşındaki İkizköy Çevre Komitesi ve KARDOK Başkanı Nejla Işık köyünün muhtarı oldu.

Termik santraller ve kömür madenlerine karşı ailesi ve köylülerle birlikte mücadele eden Nejla Işık seçimde  rakibinin aldığı 71 oya karşılık 93 oyla  İkizköy’ün yeni muhtarı oldu.

Çevrecilerle ve köylüsüyle  birlikte ormanlarını, tarım alanlarını, toprağını ağacını doğasını savunan Nejla Işık “Yeter artık köyümüz yerinde kalsın, şirketlerin zulmü bitsin, suyuma, toprağıma yaşam alanlarıma dokunma. Bu topraklarda doğduk, biz bitti demeden bu büyük dava bitmez, ölmek var dönmek yok.” Diye konuştu.

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI