Bugun...


Belediye Meydanı'nda yeni Atatürk Heykeli'ne sevgi seli
Tarih: 28-10-2020 16:19:39 Güncelleme: 28-10-2020 17:09:39 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Belediye Meydanı’na banka oturan Atatürk heykeli ilçede yaşayanların büyük sevgisi ile karşılaştı. Yağmura rağmen ellerinde bayraklar ve Atatürk tişörtleriyle törene katılan Bodrumlular Atatürk’ün yanına oturarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, kimileri Atatürk heykeli ıslanmasın diyerek şemsiye tutarken küçük bir kız çocuğunun ise heykelin üzerine düşen yağmur damlalarını elleri ile silmesi dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 28-10-2020 16:19

Belediye Meydanı'nda yeni Atatürk Heykeli'ne sevgi seli

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yılının kutlanması bugün öğle saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenlerle kutlanmaya başlandı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tolga Yamalı, Garnizon Komutanı Albay Güngör Gündoğan, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri, öğrenci ve öğretmenler ile vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı söylendi.

 

 

YAĞMURA RAĞMEN BODRUMLULAR MEYDANA AKIN ETTİ

 

Öğle saatlerinde başlayan ve devam eden yağmura rağmen Bodrumluların ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk tişörtleri ile Belediye Meydanı’ndaki törene katıldığı görüldü. Belediye Meydanı’nda dağıtılan Ay yıldızlı balonlar,  toplu halde havaya uçuruldu renkli görüntüler ortaya çıktı. Birçok ailenin törene çocukları ile birlikte katıldığı görüldü.

 

 

ATATÜRK HEYKELİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

Bodrum Belediyesi tarafından Belediye Meydanı’na bu yıl ilk kez Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Esra Sağlık tarafından yapılan bankta oturan Atatürk heykeli törene katılanların büyük ilgisini çekti beğenisini kazandı. Tören bitiminde Bodrumlular Atatürk’ün yanına banka oturarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yağmurun hızlanması ile bazıları Atatürk heykeli ıslanmasın diye şemsiye tuttu, küçük çocuklar ise Atatürk’ ün ıslanan kolunu elleriyle sildi. Atatürk sevgisini anlatan renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

 

Törene İranlı annesi Sepideh Mohajer Olgun ile birlikte katılan 2 yaşındaki Deniz Olgun’da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Anne olgun “Kızımız Deniz’i Atatürk sevgisi ile büyütmekten başka ne isteğim olabilir ki bugün bende Cumhuriyetimi Türk eşim Gökhan Olgun ve oğlum ile birlikte kutluyorum” diye konuştu.

 

 

 

"ATATÜRK OLMASAYDI BUGÜN BURADA ÖZGÜRCE HAREKET EDEMEZDİK"

 

Törene çocukları ve torunu ile birlikte katılan 63 yaşındaki Fulya Özgür ise “Bugün benim, çocuklarım ve torunlarım için çok önemli ve değerli bir gün. Ulu Önder Atatürk olmasaydı bugün biz bu ortamda böyle özgür olmazdık. İlk kez belediye meydanında bankta oturan Atatürk’ü görünce çok mutlu olduk, ona sarılmak istedik, sarıldık, mutlu olduk. Bugün tüm olumsuz sağlık koşullarına rağmen  törende sıcak ve renkli görüntüler oluşturan Bodrumlulara teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI