Bugun...



Hava sıcaklıkları şaşırtacak… Bahar erken geliyor! 30 dereceyi göreceğiz...

Son haftalarda hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönerken birçok şehirde kar yağışı görüldü ancak Meteoroloji'nin tahminlerine göre yarından itibaren sıcaklıklar hızla yükselecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-02-2021 10:13:28 Tarih: 04-02-2021 10:01

Hava sıcaklıkları şaşırtacak… Bahar erken geliyor! 30 dereceyi göreceğiz...

Yurdun büyük kısmına hafta sonu 20, Muğla ve sahil ilçelerinde ise 28 dereceyi aşan sıcaklıklar ve güneşli bir hava hakim olacak. Bodrum'da dün hava sıcaklığı24-25 derece olarak ölçüldü.

 

Geç gelen soğuk hava dalgaları geride kaldı ve Türkiye yine mevsim normallerinin üzerine çıkacak sıcaklıklarla karşı karşıya kalacak. Bugün ve yarın Doğu Anadolu Bölgesi’nde görülecek kar yağışlarının ardından yağışlar bir süreliğine ara verecek ve sıcaklık yükselişi yaşanacak.

 

YAZ GİBİ HAFTA SONU

 

Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde ise sıcaklıklar yaklaşık 15 derece birden artacak. Erken gelen sıcaklıklar baharında erken gelmesini sağlayacak. Sıcak havanın etkisini bugünden itibaren göstermeye başlaması bekleniyor. Yurdun iç kısımlarında ise Cumartesi ve pazar günü sıcaklıklar şubat ayına göre rekor sayılabilecek seviyelere yükselecek. Bazı şehirlerde 25 dereceye ulaşan sıcak hava, baharı hissettirecek.

 


 

 

SAĞANAK VE KAR BUGÜN SON ETKİLERİNİ GÖSTERECEK

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Osmaniye, Hatay Kahramanmaraş, Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusunda kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün olduğu dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI