Bugun...



Gören Kalpler Eğitim Derneği Muğla il temsilciliği açıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve görme engelliler için verdiği mücadeleler ve etkinliklerle tanınan görme engelli Seher Yılmazer’in öncülüğünde Gören Kalpler Eğitim Derneği Muğla Şubesi’nin açılışı yapıldı. Yılmazer “Onurlu yaşam mücadelemizi görünür kılmak zorundayız. Amacımız engelli bireylerin akranlarıyla birlikte, aynı zamanda, eşit, erişilebilir ve engelsiz bir biçimde yaşamın her alanını kullanabilmesidir

facebook-paylas
Tarih: 22-09-2021 11:42

Gören Kalpler Eğitim Derneği Muğla il temsilciliği açıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için satranç sporundan, eğitime ve sağlık çalışmalarına kadar bir çok etkinliğe öncülük eden Gören Kalpler Eğitim Derneği Bodrum Şubesi  Başkanı, sosyolog ve aile danışmanı Seher Yılmazer,  Dernek genel merkez yönetim kurulu üyesi Çağlar Karsantı’nın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından derneğin Muğla Şubesi’nin açılışı yapıldı.

 

ONURLU YAŞAM MÜCADELEMİZİ GÖRÜNÜR KILMAK ZORUNDAYIZ

 

Seher Yılmazer  yaptığı açıklamada  “Onurlu yaşam mücadelemizi görünür kılmak zorundayız”  Sloganı ile yola çıktıklarını ve daha çok görme engelli bireye ulaşmak için Muğla Şubesi’ni açtıklarını belirterek “Eğitim, özel eğitim, istihdam, sosyal, kültürel, sportif alanların tamamında görme engelli bireylerin  yanında olacağız. Erişilebilirlik sorunlarının ivedilikle çözülmesi için çalışmalar sürdüreceğiz. Yaşamın her alanında standardı  yükseltmek üzere faaliyetlerde bulunacağız. Toplumun engelli bireylere bakış açısını pozitif yönde etkilemek  üzere bir çok kurum ve kuruluşlarla ortak faaliyetler gerçekleştireceğiz. Onurlu yaşam mücadelemizi görünür kılmak zorundayız” diye konuştu.

 

AMACIMIZ ENGELLİ BİREYLERİN ENGELSİZ BİR BİÇİMDE YAŞAMIN HER ALANINI KULLANABİLMESİDİR

 

Yılmazer açıklamasının devamında ise “Gören Kalpler Eğitim Derneği, 1997 yılında kurulan, görme engelli bireylerin ve ailelerinin toplumsal yaşama daha etkin bir şekilde katılmalarını ve toplumla bütünleşmelerini hedefleyen bir sivil toplum örgütüdür. Engellilerin benzerlikleri sadece engelli olmalarıdır. Her engelli grubunun eğitimi ayrı bir uzmanlık işidir. Biz, sadece yaşadığımız ve bildiğimiz görme engellilerin eğitimiyle ilgileniyoruz. Metroda gördüğünüz beyaz baston kullanan birine (yardıma ihtiyacınız var mı?) diye sormak. Trafikte aynı bastonu gördüğünüzde durmak, birlikte düzenlenecek sanat ve spor etkinliklerine katılmak, gönüllü kitap okuyucusu olmak… Görme engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmakla beraber farklı hassasiyetleri olan bireylerin yaşamın her alanını ortaklaşa kullanabiliyor olmasının haklı gururunu hisseder ve pozitif etkilerini yaygınlaştırmış oluruz.

 

 

 Engelliliğin tespit edildiği andan itibaren, erken müdahale hizmetlerinin verilmesi, öncelikle aileye psikososyal desteğin sağlanması ve aynı anda engelli bireyin eğitimine, özel eğitimine, sanat ve spora yönlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle: engellilere yönelik hizmet üreten sağlık, özel eğitim, rehabilitasyon, sanat ve spor kurumlarının aile ve sivil toplum örgütleri ile iş birliği içinde çalışmaları gerekmektedir. Amacımız engelli bireylerin akranlarıyla birlikte, aynı zamanda, eşit, erişilebilir ve engelsiz bir biçimde yaşamın her alanını kullanabilmesidir “dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI