Bugun...



Geriş'te Belediye’nin mühürlediği RES’in lisansı iptal edildi

Bodrum’un Geriş Mahallesi tepelerinde kurulması planlanan ve bir bölümünün kurulmasının ardından Bodrum Belediyesi’nin mühürlediği rüzgar enerjisi santralinin Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından üretim lisansının iptal edildiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 06-10-2021 21:59

Geriş'te Belediye’nin mühürlediği RES’in lisansı iptal edildi

Bodrum Kent Konseyi ile Bodrumlu çevre örgütlerinin yoğun mücadele verdiği rüzgar enerjisi ile ilgili sevnçli haber geldi. Geriş Rüzgar Elektrik Santrali’nde 49 yıl süreyle üretim faaliyeti göstermek üzere verilen “Üretim Lisansını” iptali ile ilgili olarak mahkeme tarafından “Ön lisans sürecine ilişkin yükümlülükler olan imar planlarının onaylanması ve üretim sahasıyla ilgili kamulaştırma kararının tamamlanması konularının mahkeme kararlarıyla iptal edildiği, dolayısıyla tamamlanamadığı için lisansın iptaline karar verilmiştir” denildi.

Bodrum Kent Konseyi üyesi Rezzan Şebin “Mehmet Kocadon’un Belediye Başkanlığı ve Mustafa Demiröz’ün Kent Konseyi başkanı iken ben de yönetim kurulu üyesi idim. Ve o dönemin meclisine bu iptal ile ilgili olarak önerge vermiştik. Karar " Bodrum halkının, RES’lerin yapıldığı yer itibarı ile hayır dediği bu projeye, biz de hayır diyoruz" şeklindeydi. Bu anlamda da, karar çok büyük kazançtır.  Emeği geçen tüm mücadeleciler, iyi ki varlar. Zamanında yoğun mücadele verdiğimiz yerlerden biriydi” dedi.

Bodrum Belediyesi bölgedeki RES'leri mühürlemişti.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI