Bugun...



Fokların barınma alanına moloz döken beş yıldızlı otele suç duyurusu

5 yıldızlı bir otelin fokların barınma alanı olan koya moloz dökmesi çevre ve doğa severlerin sert tepkisine neden oldu. Sualtı Araştırmaları Derneği yöneticileri Kuşadası Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunarak acil önlem alınmasını istedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-04-2024 08:19:35 Tarih: 16-04-2024 07:17

Fokların barınma alanına moloz döken beş yıldızlı otele suç duyurusu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 5 yıldızlı bir otelin fokların barınma alanı olan koya moloz dökmesi çevre ve doğa severlerin sert tepkisine neden oldu. Sualtı Araştırmaları Derneği yöneticileri Kuşadası Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunarak acil önlem alınmasını istedi.

Kuşadası ilçesinin Bayraklıdere Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı Adakule Ladonia Oteli’nin sahil bölümünde Kıyı Kanuna aykırı olarak deniz moloz döktüğü ve demir iskeletler çaktığı belirlendi.

DEMİR İSKELE İÇİN DENİZE BETON DÖKÜLDÜ

 Demir iskeletlere beton dökülerek denizin doldurulduğu saptanması üzerine Sualtı Araştırmaları Derneği fok mağaralarının bulunduğu koyda acil önlem alınması gerektiğini belirterek Kuşadası Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunarak acil önlem alınmasını istedi.

AKDENİZ FOKLARININ YAŞADIĞI MAĞARALAR KİRLİLİK TEHDİTİ ALTINDA

Kıyı kanununa aykırı iskele yapıldığını ileri süren derneğin Sualtı Araştırmalar Derneği Kuşadası Denetleme ve Araştırma Üyesi Hanzal Göç "Olay anında Kuşadası Belediyesi'ne 2024-75485 takip numarası ile 112 acil durum numarasından polis ekipleri ve sahil güvenlik komutanlığına deniz kirliliğinin ve kıyı kanunun ihlalinin engellenmesi için ihbarda bulunulmuştur. 15.03.2024 ve 16.03.2024 tarihlerinde ve gün içerisinde 3621 sayılı kıyı kanunu ihlali ve moloz dökme eyleminin devam ettiği fark edilmiştir. Bahsi geçen kıyı şeridinde koruma altında olan Akdeniz foklarının yaşam alanları olan mağaraların yaklaşık 100 metre uzakta bulunduğu önemle belirtilmektedir. Ayrıca, söz konusu yasa dışı eylem biyolojik çeşitliliğin ve türlerin yaşam alanları ile birlikte korunmasına yönelik ülkemizin taraf olduğu Avrupa Yaban Hayatını Koruma (BERN) gibi uluslararası sözleşme hükümlerine de aykırıdır. Söz konusu alanda kıyı kanununun ihlalinin acilen durdurulması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesini istedik, bu nedenle turistik tesis hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

 

 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI