Bugun...



Dünyanın en büyük yelkenli yatı Malta Şahin’i 50 Milyon dolara satıldı

Dünyanın en güçlü 50 iş kadını arasında yer alan Yunanlı Elena Ambrosiado’ya ait olan 88 metre uzunluğundaki dünyanın en büyük yelkenli yatı The Maltase Falcon (Malta Şahini) 50 milyon dolara satıldı. Elena Ambrosiado Türkiye’de yapılan Malta Şahini ile sık sık Bodrum’a gelerek koylarda tatil yapıyordu.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-07-2023 12:29:56 Tarih: 14-07-2023 12:21

Dünyanın en büyük yelkenli yatı Malta Şahin’i 50 Milyon dolara satıldı

Dünyanın en güçlü 50 iş kadını arasında yer alan Yunanlı Elena Ambrosiado’ya ait olan 88 metre uzunluğundaki dünyanın en büyük yelkenil yatı The Maltase Falcon (Malta Şahini) 50 milyon dolara satıldı. Elena Ambrosiado Malta Şahini ile sık sık Bodrum’a gelerek koylarda tatil yapıyordu.

 

 

2006 YILINDA TUZLA’DA YAPILDI

Amazon İnternet  sitesi ve HP gibi firmaların hissedarı olan dünyaca ünlü ABD’li milyoner Tom Perkins  için 2006 yılında Tuzla’daki Yıldız Tersanesi’nde 200 kişilik bir ekip tarafından 3 yılda üretilen ve 100 milyon pound ödeyerek İngiltere’nin en çok kazanan kadın patronların başında gelen ve 2004 yılında İngiltere’nin en çok kazanan kadını unvanını alan Yunan asıllı  59 yaşındaki Elenea Ambrosiadou’ya ait dünyanın en büyük ve en modern yelkenlisi unvanına sahip olan Malta bayraklı 88 metre uzunluğunda 190 metre uzunluğundaki üç yelken direğine sahip  Maltese Falcon (Malta Şahini) ile sık sık Bodrum’a tatile gelmişti.

 

88 metre uzunluğunda üç direkleri ve yelken büyükülüğü 20 katlı binanın yüksekliğinde olan, 12 kişinin kalabielcği 6 suit kabini, içerisned sinema salonu, spor ve su sporları merkezi bulunan  ultra lüks yat Malta Şahin’nini yöneten Pleon Ltd şirketindeki tarafından  satış anlaşmalarını birkaç ay önce imzaladığı ve "Malta Şahini"nin mülkiyetinin The Italian Sea Group'a geçtiği ve şirketin sahibinin  Giovanni Costantino olduğu açıklandı.

 

 

ONLARCA ÖDÜL KAZANDI

Malta Şahini En Süper Yat ünvanı aldı. Yat yarışmalarında bugüne kadar toplam 18 ödül aldı. 2016 yılında teknolojisi ve üstün performansı ve benzersiz tasarımı ile  Hall of Fame'in İlk 10 yat listesinde yer aldı.

 

 

HAFTALIK KİRASI 500 BİN EURO

Elena Ambrosiado yat iel Ege’de sık sık tatile çıkıp Bodrum koylarında tatil yapıyordu. Ünlü iş insanı yatı kullanmadığı zamanlarda ise haftalık 490.000 ila 580.000 Euro arasında değişen rakamlarla yatı kiraya veriyordu.

 

 


 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI