Bugun...



Dünyada sadece 40 tane vardı, biri Muğla'da yakalandı. 1 milyon dolar

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaklaşık değeri bir milyon dolar olduğu iddia edilen ve dünyada sadece 40 tane bulunduğu belirtilen Atina Dekadrachm sikkesini alıcı kılığındaki jandarmalara satmaya çalışan 6 kişi suçüstü yakalandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-02-2021 17:19:41 Tarih: 26-02-2021 17:07

Dünyada sadece 40 tane vardı, biri Muğla'da yakalandı. 1 milyon dolar

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir ihbarı değerlendiren Muğla Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri,  tarihi eser niteliği bulunan sikke ve objeleri satmak için müşteri arayışı içerisinde oldukları bilgisi üzerine satıcılarla alıcı kılığında pazarlık temasına geçti.  

Şüpheliler, görüşme sırasında alıcı rolündeki jandarmaya M.Ö. 5. yüzyıla ait olan ve dünyada sadece 42 adet bulunan Atina Dekadrachm  sikkesini satmak isteyen ve yaklaşık 1 milyon dolar değer biçen 5 kişi jandarma ekiplerinin bağevine yaptığı operasyon ile suçüstü yakalandı.

Operasyonda  T.Ş, S.K., M.K., E.Ç., R.K. ve M.E. Ç., operasyonla ön yüzünde tanrıça Athena arka yüzeyinde ise ters bir baykuşun kabartmalarının bulunduğu ve 42 gram ağırlığındaki 1 adet Atina Dekadrcahm  sikkesiyle birlikte yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

 

Atina Dekadrachm  sikkesi:

Bu sikke dünyaca ünlü kolleksiyoner Harlan Berk'in ilk yüz antik sikke listesi arasında yer almaktadır.Dünyada sadece 40 adet orijinal örneği bilinmektedir,Bu gümüş sikke en çok aranan antik sikkeler arasında yer alır.Milattan Önce 467-465 yılları arasına tarihlenmektedir.Sikkenin ön yüzünde tanrıça Athena ve arka yüzünde ters bir baykuş bulunur. Ağırlığı 42.5 gramdır.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI