Bugun...


Nysiros adasında deprem sonrası volkanik patlama tehdidi alarmı verildi
Tarih: 02-10-2020 10:37:52 Güncelleme: 02-10-2020 10:37:52 + -


Ege’de Bodrum açıklarındaki Yunanistan’a ait Nysiros Adası (İncirli) yakınlarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından volkanik adada tsunami ve volkanik patlama tehdidine yönelik alarm verildiği açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 02-10-2020 10:37

Nysiros adasında deprem sonrası volkanik patlama  tehdidi alarmı verildi

Yunanistan’ın Ege’deki adalarından ve Bodrum’ a 28 mil uzaklıktaki Nysiros Adası yakınlarında bugün saat 14.05 ‘te meydana gelen richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğündeki deprem yaklaşık nüfusu üç bin olan volkanik adada heyecana yol açtı.

 

SARSINTI ADADA CİDDİ ORANDA HİSSEDİLDİ

Yunanistan’da yayın yapan www.protothema.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde Nysiros adasına 25 km . mesafede denizde meydana gelen deprem sırasında adada ciddi sarsıntı olduğu ancak herhangi bir hasara neden olmadığı açıklandı.

 

VOLKANİK PATLAMA VE TSUNAMİ RİSKİ VAR

Atina Üniversitesi Jeoloji Profesörü ve OASAP Başkanı Efthymios Lekkas protothema.gr'ye verdiği demeçte , “sarsıntı çok büyük şekilde hissedilmedi ancak,  Nysiros' un volkanik bir yanardağ olması nedeniyle bölgedeki resmi ve sivil kurumlar alarma geçirildi ve volkanik adanın belirli bölgelerinde incelemeler yapılıyor, ayrıca sahil bölgelerinde ki vatandaşlarda küçük bir tsunami nedeni ile uyarıldı” diye konuştu.

Yunanistan Jeodinamik Enstitüsü, otomatik çözümünde titreşimin 5 Richter olduğunu belirtmişti, ancak daha sonra deprem daha güçlü olduğu için revize edildi ve 5.2 olarak değiştirildi, denildi.

 

 


 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI