Bugun...



Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Elektrik faturalarına yeni düzenleme

Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Elektrik faturalarında aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine değişikliği için "Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz" şeklinde konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 31-01-2022 19:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Elektrik faturalarına yeni düzenleme

Kabine, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplandı. Toplantıya Adalet Bakanlığı'ndan istifa eden Abdulhamit Gül'ün yerine gelen Bekir Bozdağ da ilk kez katıldı.

 

DOĞALGAZ SIKINTISI

* Tarımsal destekleme bütçesini 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Hububat üreticilerimizin girdi desteklerini yüzde 127 oranında artırdık. İran’la aramızdaki doğalgaz hattının karşı tarafta arıza sebebiyle doğalgaz arzında azalma ortaya çıkmıştır. Arızanın giderilmesi çalışmalarını havaların ısındığı aylara bırakılması konusunda İran’la mutabık kaldık, doğalgaz akışını yeniden başlattık.

Azerbaycan’dan aldığımız doğalgaz miktarını artırdık. Tuz Gölü ve Silivri’deki yeraltı doğalgaz depolama tesislerini devreye soktuk. Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık, yakında tümüyle kaldırıyoruz.

 

ELEKTRİK FATURALARINA YENİ DÜZENLEME

* Salgın döneminde dünyada kömür 5, doğalgaz fiyatları 10 kat artarken biz bunu vatandaşlarımıza yansıtmamak için yoğun gayret gösterdik. Enerji piyasalarında sürdürebilirliği sağlamak için tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmek durumunda kaldık.

*Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik tarifelerinin yeniden düzenlemesi talimatını verdik. Bu çerçevede, en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata, dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.

 

“ALARM SEVİYESİNE GEÇMEMİZİ GEREKTİREN TABLO İLE KARŞI KARŞIYA DEĞİLİZ”

* Bu dönemde dikkatle takip ettiğimiz hususlardan biri de corona virüsü salgınındaki gelişmelerdir. Artık, gücü azalan salgının inşallah yakında gündemimizden tamamen çıkartmayı ümit ediyoruz. Türkiye tedbirleri en önce alan ülkelerden biriydi. Avrupa ülkeleri henüz yeni bu aşamaya geçiyor. Bu konuda en önemli gücümüz aşılama çalışmalarında başarımızdır. 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza kendi aşımız TURKOVAC başta olmak üzere aşılarını yaptırmalarını veya tamamlamalarını hatırlatmak istiyorum.

* Hastanelerimizde alarm seviyesine geçmemizi gerektiren bir tablo ile karşı karşıya değiliz. Türkiye sağlık hizmetlerin aksaksız yürütülmesi, ekonominin işleyişi, istihdamın artırılarak sosyal kırılmaya meydan verilmemesi, büyümenin sürdürülerek, ülke genelinde huzurun ve güvenliğin eksiksiz sağlanması ve diğer tüm bakımlardan yönetilen ülkelerin başında geliyor.

* Herkesin içine kapandığı, şalter indirdiği dönemde tarihimizin en büyük üretim, ihracat atağını gerçekleştirdik. Sosyal kaos, siyasi istikrarsızlık, ekonomik çöküntü, ülkenin parçalanması senaryolarını yırtıp attığımız gibi salgının da üstesinden geldik.

* Terörle mücadelede, sınırlarımıza yönelik tehditleri bertaraf etmekte, ön alıcı olmada gösterdiğimiz başarıyı salgın sürecinde bir üst aşamaya çıkardık. Türkiye artık etkilenen, takip eden, dahil edilen değil belirleyici ülkeler arasına girmiştir.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI