Bugun...



Çıplaklar turistik adada belediyeye savaş açtı

Turistik adada belediyenin “Çıplaklık yasaktır” tabelası nudistleri çıldırttı, soyunarak durum protesto eden nudistler belediyenin koyduğu tabelaları kaldırdı. Belediye Başkanı Lilian Stefanaki, çıldırdı, Belediyenin resmi sayfasından açıklama yapıp tabelaları yerine koyduklarını belirterek çıplaklık ile mücadelede kararlı olduklarını açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 12-08-2023 14:21

Çıplaklar turistik adada belediyeye savaş açtı

Ege’deki nudistlerin merkezi haline gelen Gavda (Gavdos) Adası’nda belediyenin altın sarısı kumsalları ile ünlü plajlarına “Çıplaklık Yasaktır” tabelaları dikmesi her yıl adaya gelen ve çıplak denize giren nudistleri şok etti. Nudistler tabelanın yanında çıplak soyunarak belediyenin kararını protesto ettiler. Ardından belediyenin yerleştirdiği tabelaları kaldırarak çöpe attılar.

 

Ege’deki Gavda (Gavdos) Adasındaki Sarakiniko Plajlarına ada belediyesi tarafından bu yıl ilk kez “Çıplaklık Yasaktır” tabelaları dikilmesi her yıl adaya gelen yüzlerce nudisti isyan ettirdi.

BELEDİYE ÇIPLAKLIK YASAKTIR TABELASI DİKTİ NUDİSTLER PROTESTO ETTİ

Nudistler binlerce yıldır doğası bozulmamış adada çıplak denize girmenin ve doğa ile bütünleşmenin yasak olamayacağını belirterek tabela önünde çırılçıplak soyunup belediyeyi protesto etti. Nudistler durumu uluslar arası platforma taşırken belediyenin diktiği tabelaları kaldırarak çöpe attılar.

Sahilde belediye tabelasını gören çok sayıda nudist, sosyal medya hesabından "Doğayla iç içe, gereksiz şeylerden arınmış hissetmek için geldik ve bir anda bu yasağı öğreniyoruz" yorumları ile protestoya devam etti.

 

BELEDİYE BAŞKANI STEFENAKİ ÇILDIRDI

Nudistlerin protesto etmelerinin yanı sıra belediyenin diktiği resim uyarı tabelalarının kaldırılması adanın kadın belediye başkanı Lilian Stefaniki’yi çıldırttı. Başkan Stenafaki hazırlattığı “Çıplaklık Yasaktır” tabelalarını yeniden plajlara dikerek belediyenin resmi sayfasından yeni bir duyuru yayınladı. Karardan geri adım atmayacaklarını belirtti.

 

ADA EGE’DEKİ ÇIPLAKLAR CENNETİ

Adanın ücretsiz kamp ve çıplaklar cenneti olduğu biliniyor ancak belediyenin bu yıl ilk kez Sarakiniko sahiline "Çıplaklık yasaktır" tabelası asması büyük tepkilere neden oldu. Sahilde belediye tabelasını gören çok sayıda nüdist, sosyal medyadan" Adaya kendimizi özgür hissetmek, gereksiz şeylerden arınmak için geliyoruz ve bir anda bu yasağı öğreniyoruz" diye yazdı.

 



Bunun üzerine nüdistler tabelayı indirdi ve özgür kampçılarla tartışmasıyla tanınan Gavdos Belediye Başkanı,çıplaklar aklı başına gelene ve sahilde mayolarını giyene kadar geri adım atmama kararlılığını ilan ederek onu eski durumuna getireceklerini belirterek yaptığı duyuurda

Gavdos Belediyesi'nin adadaki plajlarda  koyduğu tabelaları bir kez daha kimliği belirsiz kişilerce kaldırıp imha edildi. Gavdos Belediyesi bir kez daha kamu malını korumak için yapması gereken yasal işlemleri yaptı, yeni tabelaları dikti.Mücadele devam edecek” denildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI