Bugun...



CHP'liler Yalıkavak yolunda eylem yaptı “2 yılda sarayı bitirdiler 8 yılda 3 kilometrelik yolu bitiremediler”

Bodrum ilçesini turistik Yalıkavak Mahallesi’ne bağlayan ve kentin en önemli karayollarından biri olan Bodrum- Yalıkavak karayolunda 8 yıl önce başlanan ve yarım bırakılan 3 kilometrelik yolun bitirilememesine tepki gösteren CHP İlçe teşkilatı üyeleri ve vatandaşlar eylem yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 31-08-2022 15:04

CHP'liler Yalıkavak yolunda eylem yaptı “2 yılda sarayı bitirdiler 8 yılda 3 kilometrelik yolu bitiremediler”

Geçtiğimiz hafta ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in kaza geçirdiği yerde konuşan ilçe başkanı Halil Karahan “İki yılda sarayı bitirdiler, 8 yılda 3 kilometrelik yolu bitiremedikleri gibi koruma bariyerleride koymadılar. Burada olan her kazanın ve ölümün sorumlusu AKP hükümeti ve karayollarıdır” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesinin en önemli karayollarından biri olan Bodrum- Yalıkavak Mahallesi karayolunun duble yol yapımına başlandıktan sonra Yakaköy Mevkii’nde son üç kilometresinin kaderine terk edilmesi ve yolun tek şeritten yapılması nedeniyle CHP İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar bugün eylem ve basın açıklaması yaptı.

 

TATLISES’İN KAZA GEÇİRDİĞİ YERDE EYLEM YAPTILAR

Öğle saatlerinde duble yolun aniden tek şeritli yola düştüğü ve ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ve yakınlarının kaza geçirdiği Yakaköy Mevkii’nde ellerinde Canımızı Yolda Bulmadık, Vergilerimizin Karşılığını İstiyoruz, Yolun Sonu Göründü, Yol Yapamadılar Ama Yollarını Buldular, 2 yılda Saray Bitirdiniz 8 Yılda 3 Kilometrelik Yolu Bitiremediniz yazılı dövizlerle toplanan eylemcilere yoldan geçen sürücüler korna çalarak ve alkışlarla destek verdi.

 

 

ON BİNLERCE ARAÇ BU YOLU KULLANIYOR

İlçe Başkanı Halil Karahan yaptığı açıklamada yedi yıl önce 10 Milyon TL. lik ihale ile yolun yapımına başlandığını ancak kaderine terk edildiğini ve hergün yolu on binlerce aracın kullandığını belirterek “AKP iktidarının başlayıp bitiremediği, Bodrum halkının ve turistlerin güvenli seyredemediği yolun sorunu 2014 yılında ihale ile başladı. 2016 yılından bu yana ise tek bir çivi bile çakılmadı. 10 milyon TL. ile ihaleye çıkarılmıştı. Bu süreçte hükümet üç tane saray bitirdi, ancak hem bodrum halkının hem ilçeye gelen turistlerin sağlıklı bir şekilde seyahat etmesini sağlayacak 3 kilometrelik yolu bitiremedi. On binlerce aracın seyahat ettiği, 58 adet toplu taşıma aracının kullandığı, öğrenci servislerinin yoğun olduğu karayolunda bu yaptığımız 4. Eylem. Karayolunun yapamadıkları gibi bariyer olması yani araçların aşağıya uçmaması için konulan bariyerlerin bulunması gereken 5 ayrı nokta var, karayolları bunu da yapmadı” diye konuştu.

 

 

BURADAKİ KAZALARIN SORUMLUSU İKTİDAR VE KARAYOLLARIDIR

Karahan açıklamasının devamında ise “Hükümet Bodrum’da başlattığı hiçbir projeyi bitiremedi, vergisini ödeyen turizm gelirleri yüksek olan bir kente bunları reva gördüler. Sık sık kazalar meydana geliyor bu yol ne yapıp edip bitirilmeli aksi takdirde burada olan kazaların sorumlusu bu hükümet ve AKP iktidarı karayollarıdır. Daha geçen gün meydana gelen kazada ünlü sanatçı uçuruma yuvarlandı. Yol çift şeritli olsa kaza olmayacak, kenarda bariyer olsa otomobil aşağıya uçmayacaktı. Bu yolda seyahate eden insanlarımıza parti sorulmaz her insanın can güvenliği tehlikede bunu yapacak olan iktidarada parti sorulmaz. Her yıl 500 metre yapsalardı bu yol yine biterdi. Tekrar söylüyorum burada olacak ölümcül bir kazanın sorumlusu hükümettir” diyerek açıklamasını sona erdirdi.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI