Bugun...



Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi ve kadına şiddet için meydandaydı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi Bizimdir eylemlerinin üçüncü gününde yine Bodrum Belediye Meydanı’nda toplandı. Ellerinde pankart ile meydana gelen yaklaşık 25 kadına polisler eylem yapmamaları konusunda sık sık uyarılarda bulundu kısa süreli gerginlik yaşandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-03-2021 22:05:05 Tarih: 31-03-2021 19:09

Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi ve kadına şiddet için meydandaydı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi Bizimdir eylemlerinin üçüncü gününde yine Bodrum Belediye Meydanı’nda toplandı. Basın açıklaması yapmak isteyen kadınlara polisler eylem ve basın açıklaması yapamayacaklarını söyleyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Kadınlar eylem ve basın açıklamalarına devam ettiler.

 

YASALARIN TAM OLARAK UYGULANMASINI İSTİYORUZ

 

Bodrum Eğitim-Sen Temsilcisi Yüksel Okyay  Konya'da  annesinin kuzeni M.S. (51) tarafından taciz edildiği iddia edilen genç ile ilgili yaptığı açıklamada “Konya da 16 yaşında bir lise öğrencisi  “Bana yine aynı şeyleri yapar diye korkuyorum.” Diyor. İşte biz bu kızlarımızın, bu çocuklarımızın, cinsiyeti ne olursa olsun tüm insanların ne şiddet görmesini istiyoruz ne tacize, tecavüze uğramasını istemiyoruz. Bizim bütün mücadelemiz bunun için. Bu olaylar ne zaman bu ülkede son bulacak, bunların önlenmesi için gerekli tedbirler alınacak, yasalar tam anlamıyla uygulanacak, işte biz o zaman zaten bu alanlarda olmayacağız. Olmamıza gerek kalmayacak. Lütfen bu engellemelerinizi tüm devlet yetkilileri olarak taciz edenlere, tecavüz edenlere karşı uygulayın. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Kimse ne tacize uğrasın tecavüze uğrasın ne şiddete” diye konuştu.

 

 

KADINA ŞİDDET VE KATLİAMLAR KATLANARAK DEVAM EDİYOR

 

Bodrumlu Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Pelin Bolgül ise kadın katliamları, taciz ve tecavüzler her gün katlanarak devam ederken, yaşam hakkımızı ifade eden İstanbul Sözleşmesi' nin iptaline karşı vermek istenilen demokratik tepkinin, polis ablukası, gözaltı tehditleri ve anlamsız gerekçelerle engellenmeye çalışılmasını kabul etmediklerini belirterek “Bir gece yarısı tek adam kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nin fesh edilmesi, hukuka da insan haklarına da Aykırıdır.  Sözleşmenin iptali tüm failleri, tecavüzcüleri, katilleri, tacizcileri, çocuk istismarcılarını, LGBT’lere karşı nefreti ve ayrımcılığı açıkça cesaretlendirmektir” ifadelerini kullandı.

 

24 SAATTE SEKİZ KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

 

Bolgül açıklamasının sonunda ise “Sözleşmenin iptali sonrası 24 saat içinde 8 kadının katledilmesi, eşcinsel olduğu için işkence edilen bir gencin videosunun yayımlanması içinde bulunduğumuz vahim durumu gözler önüne sermektedir. Onlarca kere şikayette bulunup yardım isteyenlere karsı hiçbir önlem almayan devlet, sadece demokratik haklarını kullanmaya çalışan bizlere sura gelince, ev hapsi, gözaltı, tutuklama, çıplak arama işkencesi yöntemleriyle boyun eğdirmeye çalışmaktadır. Bu ülkenin faşizmle yönetilmesine izin vermeyeceğiz. Kararı geri çekeceksiniz, İstanbul Sözleşmesini uygulayacaksınız. Biz kadınlar ve LGBT’ler asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Basın açıklamalarını yapan kadınlar ardından meydanı terk etti.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI