Bugun...



Bodrum’un karşısına sözde Pontus- Helenizmi Soykırımı Anıtı dikecekler

Muğla’nın Bodrum ilçesine komşu İstanköy (Kos) Adası’nda sözde Pontus Helenizmi Soykırım Anıtı ve Parkı açılması için belediye meclisinin karar aldığı ortaya çıktı. Anıtın İstanköy’ün en büyük meydanlarından Türkiye’ye bakan bir yere konulacağı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-06-2022 11:28:35 Tarih: 15-06-2022 11:25

Bodrum’un karşısına sözde Pontus- Helenizmi Soykırımı Anıtı dikecekler

Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası Belediyesi Meclisi’nin  adadaki Pontuslular Derneği (O Xeniteas) önerisi ile gündeme aldığı sözde Pontus Helenizmi Soykırım Anıtı ve Parkı’nın yapılmasına oy birliği ile karar verildiği duyuruldu.

 

TÜRKİYE’YE BAKAN SAHİLE YERLEŞTİRECEKLER

Adada yayın yapan kosnews24 haber sitesi okuyucularına duyurduğu haberde Pontuslular Derneği Başkanı Charalambos Navrozidis’in açıklamalarına yer verdi.

Navrozidis Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile İstanköy Şehri sahilindeki Türkiye’ye bakan  geniş parka yerleştirilecek Pontus Helenizm Soykırım Anıtı’nın adının verileceğini belirterek “kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Bu sadece İstanköy'ü değil, her yerdeki Pontusluları da gururlandıran bir karardır ve bu şekilde Türk milliyetçiliğinin müreffeh bir kesime karşı işlediği suçlardan 103 yıl sonra Pontus Helenizminin Soykırımı'nın tanınması için mücadelesinin devam edeceğinin bilinmesi yönünde bir karardır” dediği belirtildi. Heykeltraş Kikotis Georgios'un yaptığı anıtın son aşamasına gelindiği ve açılışın kısa sürede yapılacağı belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI