Bugun...



Bodrum’u sıcaklar vurdu, deniz doldu, renkli görüntüler oluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bayram tatili için gelenler kuru sıcaklarla şoke oldu. Deniz girenler saatlerce çıkmadı, yerli ve yabancı turistlerin bulunduğu plajlarda renkli görüntüler oluştu. Meteoroloji ve sağlık uzmanlar sıcak ve kuru havaya karış vatandaşları uyardı. Hava sıcaklı 37 dereceye deniz suyu sıcaklığı 22 dereceye ulaştı.

facebook-paylas
Tarih: 26-06-2023 13:24

Bodrum’u sıcaklar vurdu, deniz doldu, renkli görüntüler oluştu

Muğla’nın Bodrum ilçense dokuz günlük bayram tatili için Cuma akşamından itibaren gelmeye başlayanlar hafta sonunda Bodrum sahil ve plajların doldurdu.

METEOROOLJİ SICAK VE KURU HAVA UYARISINDA BULUNDU.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla ili ve ilçeleri  için sıcak ve kuru hava uyarısında bulunuldu.

Yapılan uyarıda, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Muğla genelinde halen devam eden sıcak ve kuru havanın 26 Haziran 2023 akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenmektedir. En yüksek sıcaklık 35-39 derece, en düşük nem ise yüzde 10-20 ve rüzgarın kuzey yönlerden 40-60 km/s esmesi beklenmektedir. Beklenen sıcak ve kuru hava ile birlikte rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

PLAJLARDA DENİZE GİREN SATLERCE ÇIKMADI

Aşırı sıcaklar nedeniyle tatile gelenler hafta sonunda turistik ilçenin plajlarını doldurdu. Bodrum plajlarında denize girenler saatlerce sudan çıkmadı, sahildeki şezlonglar boş kaldı. Birçok turist su sporu yaptı, beach cluplarda çalan müziklerle denizin içinde dans edip eğlendiler. Hollanda, Almanya v Belçika’dan gelen gurbetçi tatilcilerin çoğunluğu dikkat çekti. Brüksel’den bir grup arkadaşı ile tatile gelen Ali Cengiz Meral “Belçika’dan on günlük tatil için geldik, daha önceki yıllardada gelmiştik Bodrum’a ama ilk kez bu kadar kalabalık olduğunu gördük. Denizde neredeyse yer kalmadı” diye konuştu.

 

 

MAĞDUR OLMAMAK İÇİN REZERVASYON YAPTIRSINLAR

Bodrumlu turizm sektör temsilcileri ise bayram tatiline geleceklere rezervasyon uyarısı yaptı. Otel yöneticisi Hülya Demir “İç turizm son ekonomik olaylardan etkilendi ama bayram nedeniyle yüzden 90 doluluk oranına ulaştık, Bayram tatil için gelecekler mutlak rezervasyon yaptırsınlar aksi takdirde mağdur olabilirler” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI