Bugun...



Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Menteşe'de esnafın ve vatandaşın kanını emen çete çökertildi

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Menteşe, Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde 23 ayrı adrese bu sabah, eş zamanlı operasyon düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2021 12:35

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Menteşe'de esnafın ve vatandaşın kanını emen çete çökertildi

Muğla ve 4 ilçede yüksek faiz ile borç vererek vatandaş ve esnafın malına çöken çete polisin yaptığı operasyon ile çökertildi. Operasyonda çete lideri 'Karanlık' lakaplı Ahmet Faruk A. ve Vergi Dairesi memurlarının da aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Çete liderinin bölgede 100’ün üzerinde tapulu malı ele geçirildi.

 

OPERASYONLARDA VERGİ DAİRESİ MEMURLARIDA GÖZALTINA ALINDI

 

'Huzur' adı verilen operasyonda, tefeci çetesi lideri olduğu belirlenen Ahmet Faruk A., Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı’nda görevli memur E.G. ile M.K., A.G., U.Ç., A.K.B., M.Z.S., R.K., E.Y., K.S., E.B., A.Ö. ve  A.M. adlı şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 26 çeyrek altın, 12 gram altın, 170 euro, 300 dolar, 57 bin 50 TL, 4 bilgisayar, 14 araç satış sözleşmesi, 28 tabanca fişeği, çeşitli kişiler adına düzenlenmiş 46 tapu, 1 muşta, 14 yazılı belge, toplam 564 bin 500 lira değerinde 33 senet, 1 fatura, 3 banka dekontu, 8 flash bellek, 15 CD, isimlerin yazılı olduğu 3 ajanda, 3 hafıza kartı, 5 hard disk, 8 cep telefonu, 9 borçluların yazılı olduğu senet defteri ve toplam 90 bin 600 liralık 2 çek ele geçirildi.

 

 

YÜZLERCE ESNAF VE VATANDAŞIN BORCU DEFTERLERE İŞLENMİŞ

 

Çete lideri olduğu iddia edilen Ahmet Faruk A.'nın üzerine kayıtlı 100’den fazla tapu  bulundu. Ele geçirilen defterlerde yüzlerce esnaf ve vatandaşın yüksek faizlerle borçlandırıldıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan 13 şüphelinin, polisteki işlemlerinin sürdüğü ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI