Bugun...



Bodrum denizden gelen turistte rekor kırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl yolcu gemileri ile gelen turist sayısında rekor kırıldı. 101 yolcu gemisi ile yüz binin üzerinde turistin geldiği Bodrum’da gelecek yıl sefer ve yolcu sayısının artacağı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 22-11-2022 16:57

Bodrum denizden gelen turistte rekor kırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bu yıl Mart ile Kasım ayları arasında denizden gelen turist sayısı açıklandı. Kumbahçe Mahallesi’ndeki Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi’ne dünyaca ünlü Costa Venezia, Odysses Of The Seas, Azamara Journey, Norwegian Journey, Mein Schiff Herz, TUİ Cruises ve Royal Carri..ean isimli dünyaca ünlü yolcu gemileri ilçeye tam 101 kez sefer yaptı, yüz binin üzerinde turist getirdi.

 

BODRUM’DAN 15 BİN YOLCU EGE VE AKDENİZ’DE TATİLE ÇIKTI

Ayrıca gemi yanaşma iskelesinden Ege ve Akdeniz’deki adalara bu yıl ilk kez  Blue Sapphire gemisinin ile 21 kez turlar düzenlendi, yaklaşık 15 bin yerli ve yabancı turist Bodrum’dan yola çıkarak Ege ve Akdeniz’i gezdi.

 

 

BODRUM İSTANKÖY SEFERLERİDE YAPILDI

 21 seferde, 15.000’e yakın yolcuya hizmet vererek, Bodrum’da turnaround operasyonlarını (Yolcu değişimi) başarıyla gerçekleştirdi. Ayrıca kruvaziyer hareketine, Bodrum-Kos arasında 650 sefer ve 100.000 üzerinde feribot yolcusu da eklenince, Bodrum deniz turizmi ile dikkatleri üzerine çekti. Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Direktörü Aziz Güngör ‘Konumu, stratejik uçuş güzergahı sağlayan domestik ve uluslararası havalimanı terminali ve hotellerinin sağladığı yüksek yatak kapasiteleri ile Bodrum Türkiye’nin yüksek potansiyelli ana limanlarında biri olarak konumunu bu yılda kanıtlamıştır. Güçlü bir 2023 yılında da kanıtlamaya devam edecektir.’ İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI