Bugun...



Bodrum’da kadın arkadaşının özel görüntülerini paylaşan yazar hakim karşısında

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir süre birlikte sosyal medya üzerinden arkadaşlık kurduğu kadın arkadaşının özel görüntülerini başkalarıyla paylaşan yazar A.T. hakim karşısına çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 14-09-2023 18:03

Bodrum’da kadın arkadaşının özel görüntülerini paylaşan yazar hakim karşısında

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve onlarca kitabı bulunan, ulusal yayın organlarında köşe yazarlığı yapan yazar A.T. 3 yıl önce sosyal medya üzerinden bir kadınla tanıştı. Bir süre sonra kadınla arkadaş olan A.T., görüntülü olarak internet üzerinden konuşmaya devam etti. İddiaya göre A.T. konuşma esnasında kadının özel görüntülerinin ekran kaydını aldı. 

Bir süre sonra A.T. ile kadının arası bozuldu. A.T. bunun üzerine kadının özel görüntülerini üçüncü şahıslarla mail yoluyla paylaştı, kadını daha fazla görüntüyü başka şahıslar ve çocuğunun öğretmenlerine göndermekle tehdit etti. 

Kadının şikayetçi olmasının ardından soruşturma başlatıldı. Yazarın bilgisayarı incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonucunda yazar hakkında “tehdit, özel hayatın gizliliğini ihlal ve taciz” suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesindegörüldü. Duruşmada tutuksuz sanık ile müşteki dinlendi. A.T.’nin özel görüntüleri gönderdiği üçüncü şahsın tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Şubat 2024 tarihine erteledi. 

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada “Dijital şiddet bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak kadınları etkileyen toplumsal cinsiyete dayalı bir şiddet türü olarak tanımlanıyor. Bu şiddet türü ile failler kadınları mahremiyet duygusu ve toplumsal değer yargıları çerçevesine hapsederek, resmi merciler huzurunda şikayette bulunmalarını, dolayısıyla adalet arayışlarını engellemeyi amaçlamaktadırlar. Maruz bırakıldığı şiddet eylemleri karşısında hukuk yoluna başvuran kadının yanındayız.” denildi. 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI