Bugun...



Bodrum’da işler iyi gitmiyor, turizm sezonu 45 güne düştü, gelen turist mutsuz ayrılmaya başladı

Turizm sezonunun 45 güne kadar gerilediğini ve turizmde “Bodrum doldu taştı” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Turizm Komisyonu başkanı Hüseyin Softa ““Bodrum dolu, turizm sezonu çok iyi gidiyor” açıklamaları yapıyor. Görülen yoğunluk sadece45 günlük yoğunluk. O yüzden lütfen Bodrum’un gerçeklerini göz ardı etmeden, algı operasyonu yapmadan Bodrum’un sorunlarını çözmek için elimizi taşın altına koyalım, gelen turist mutsuz ayrılmaya başladı” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-09-2022 12:19:55 Tarih: 02-09-2022 12:16

Bodrum’da işler iyi gitmiyor, turizm sezonu 45 güne düştü, gelen turist mutsuz ayrılmaya başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizm sezonunun 45 güne kadar gerilediğini ve turizmde “Bodrum doldu taştı” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Turizm Komisyonu başkanı Hüseyin Softa sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

TEMMUZ VE AĞUSTOS TURİZM İÇİN ÖLÇÜ OLAMAZ

Softa yaptığı açıklamada Temmuz ve Ağustos aylarında ki doluluğun ölçü olmayacağını, bu yönde yapılan beyanatların gerçeği yansıtmadığını belirterek “Bu iki aydaki doluluk sanki bütün bir sezon veya yılmış gibi algı yaratılması doğru değil. Bunu açıklayan siyasilerinde doğru bilgilendirilmesi gerekir” diye konuştu.

 

Hüseyin Softa

 

ARD ARDA OLUŞAN SORUNLAR ÇÖZÜLEMEDİ, GELEN TURİST MUTSUZ AYRILMAYA BAŞLADI

Softa turistik ilçenin sezonu büyük sorunlarla girdiğini belirterek “Bu sorunların bir türlü çözülememesi, turizmcileri ve esnafımızı çok zorladı. Sezon başlamadan uyarımızı yaptık ama maalesef beklentiler karşılanmadı. Bodrum’da yol sorunu, susuzluk, bakımsızlık zaten iyice kısalan sezona büyük darbe vurdu. Güçlükle Bodrum’a getirilen turist, bu olumsuzlukları yaşayınca ilçemizden mutsuz ayrıldı. Son yıllarda Bodrum’da sezonu kurtaran yerli turist ise bu yıl iyice azaldı. Bodrum’da turizm sezonu temmuz ve ağustos ayında neredeyse 45 güne daraldı” dedi.

 

 

YILLARDIR 12 AY TURİZM SÖYLEMİ VAR AMA KENDİSİ ORTADA YOK

Softa, açıklamasının devamında ise “Bu gerçekleri herkesin bilmesine rağmen bazı siyasiler çıkıp, “Bodrum dolu, turizm sezonu çok iyi gidiyor” açıklamaları yapıyor. Görülen yoğunluk 45 günlük yoğunluk. Peki yılın geri kalanında turizmci, esnaf ne yapacak? Geleceği, yatırımlarını nasıl planlayacak? Hatta bütün yıl nasıl geçinecek? Yıllardır “12 ay turizm” söylemleri yapılıyor. Bırakın 12 ayı, 3 ay dolu dolu turizm sezonuna razı hale geldik. O yüzden lütfen Bodrum’un gerçeklerini göz ardı etmeden, algı operasyonu yapmadan Bodrum’un sorunlarını çözmek için elimizi taşın altına koyalım. Aksi halde bu gidişle 45 günü arar hale geleceğiz” dedi. 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI