Bugun...



Bodrum Belediyesi’nden çocuk parkları, oyun alanları ve spor tesislerinin kiraya verilmesi açıklaması

Bodrum Belediyesi’nden çocuk oyun alanları ve park alanları içerisinde spor tesislerinin kiraya verilmesi ile ilgi açıklama geldi.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-11-2022 14:13:26 Tarih: 01-11-2022 14:09

Bodrum Belediyesi’nden çocuk parkları, oyun alanları ve spor tesislerinin kiraya verilmesi açıklaması

Bu konu ile ilgili yaptığımız haberde çocuk oyun alanları, spor alanları ve yeşil alanın Torba, Ortakent ve  Yahşi mahallelerinde ihale ile kiraya verildiğini haber haline getirmiştik.

Belediye’den akla ziyan açıklama yapıldı. Haberin yanıltıcı olduğu belirtilirken “Bodrum Belediyesi Çocuk Oyun Alanları ve Spor Tesislerini 5 Yıllığına Özel Şirkete Verdi” başlıklı haber ve sosyal medya paylaşımlarıyla kamuoyunu yanıltıcı, dezenformasyona yönelik haberlere yer verilmesi üzerine kamuoyu bilgilendirmesi ihtiyacı doğmuştur” denildi. Doğru haberi yalanlayarak gerçeği örtmeye yönelik açıklamayı aşağıda olduğu gibi yayınlayacağız.

 

OKUDUĞUNU ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKENLER BASIN AÇIKLAMASINI YAZMIŞLAR

Ancak Bodrum Belediyesi’nde bu açıklamayı yazanların haberi okumadığı okuduğunu anlamadığını anladık. Açıklamayı aceleye getirmişler.  Çünkü biz zaten yeşil alan içerisindeki çocuk oyun alanı, spor tesisi ve parkın kiraya verildiğini buradaki yeşil donatı alanı içerisinde inşaata başlandığını söyledik. Yani yeşil alan içerisinde çocuk oyun alanı, spor alanı ve yeşil alan vardı, bunlar bir bütündür. Zaten spor alanı çocuk oyun alanlarının içerisindedir, ayrı bir kompleks olarak düşünülemez. Torba'daki yeşil alan içerisinde basketbol sahası tenis, kortu, çocuk oyun alanı ve otopark halkın kullanımına açıktı, şimdi kapatıldı. Bodrum'da çocukların, halkın spor yapacağı alanların çoğaltılması, nüfus arttıkça bu tesislerin sayısının arttırılması gerekirken olanlarında kiraya verilmesinin, özelyliştirilmesinin yanlış olduğunu söylemek kimi neden üzdü bilemeyiz. O ayrı bir tartışma konusu... Birde şuna yanıt verilseydi iyi olacaktı. Bu ihaleye verilmede kamu yararı varmı ki çocukların oynadığı, spor tesisini oyun alanlarını tuvaletlerini kiraya veriyorsunuz, değermiydi? O tesiste oynayan çocuklar şimdi nereye gidecek neredeç oynayacak, alternatif alan varmı yarattınızmı? Birileri para kazanacak diye halk ve çocuklarımız sokağa terk edilmemeli. 

Torba’daki tesi ile ilgili  belediye ihale belgesinde ne diyor “SPOR TESİSİ, TENİS KORTU, BASKETBOL SAHASI, WC, SOYUNMA ODASI” daha ne olsun.. O mahallenin çocukları nerede oynayacaklar. Caddede sokakta kamyonların altındamı spor yapacaklar. Torba mahallesinde spor sahası varmı. Spor yapmak için çocuklar illede para vermek zorundamı. Halka açık kamuya açık alan niye özel şirkete verilir. Mantıksal açıklaması varmıdır. Orada oynayan çocuklar veliler nerede tuvalete girecekler. Bu nedenle açıklamadaki Belediye çocuk parklarını ve yeşil alanları  hiçbir şekilde ihaleye açmamıştır spor tesislerini ihale etmiştir ” açıklaması ile kamuoyunu yanıltmaya yönelik, cümlesi oyunun bir parçasıdır, YAPILAN HABER YANILTICIDIR DERKEN BELEDİYE  YAPTIĞI AÇIKLAMA İLE KAMUOYUNU YANILTMAYA YÖNELMİŞTİR.. Ayrıca o spor tesisleri oyun alanları yeşil alan içerisinde değimlidir: Hayatında spor yapmamış kamu için çocuklar için gelecek için yatırım yapmamış, sporu futbol sanan zihniyetten daha farklı birşey beklemek zaten mümkün değildi. Halka açık spor tesisleri aynı zamanda oyun alanlarıdır. bunlar bir komplekstir, yarısını kiraya verdim yarısını vermedim olmaz. Bizce belediyenin açıklaması cuk diye oturmuş...

Bodrum Belediyesi mülklerini elbette kiraya verebilir, gelir elde edebilir. Söylemeye çalıştığımız sadece yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı  bin çocuğun bulunduğu Torba Mahallesi'nde çocuk parkları sayısının önce 4'ten üçe  şimdide 2'ye düştüğü.. Çoğaltmak varken eldekini avuçtakini üstelik 5 yıllığına kiraya vermek kime ne kazandıracak...

 

GAZETECİ OLARAK HABERİ DUYURDUK, BELEDİYE YANILTICI AÇIKLAMASINA BİR YENİSİNİ EKLEDİ.  YEŞİL ALAN ÇOCUK OYUN ALANI VE SPOR TESİSİNİ BİRBİRİNDEN AYIRMAYAN İHALE ÜZERİNDEN POLEMİK YARATIP İHALEYİ HAKLI ÇIKARMAYA GİRENLEREDE PRİM VERMEYİZ….O YEŞİL ALANLAR PARK ALANLARI SPOR TESİSLERİ HALKIN MALIDIR, HALKIN MALI OLARAK KALMALIDIR….

 

BODRUM BELEDİYESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMAYI AYNEN YAYINLIYORUZ

 

 

Bazı basın yayın organlarında yayımlanan “Bodrum Belediyesi Çocuk Oyun Alanları ve Spor Tesislerini 5 Yıllığına Özel Şirkete Verdi” başlıklı haber ve sosyal medya paylaşımlarıyla kamuoyunu yanıltıcı, dezenformasyona yönelik haberlere yer verilmesi üzerine kamuoyu bilgilendirmesi ihtiyacı doğmuştur.

Söz konusu haberlerde yer verildiği gibi Bodrum Belediyesi çocuk parklarını ve yeşil alanları hiçbir şekilde ihaleye açmamış ve kiraya vermemiştir.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu 45. Maddesi gereğince, açık ihale usulüne göre kiralama ihalesine açılan Torba, Yahşi ve Ortakent (Müsgebi) Mahallelerinde bulunan tenis kortları ve halı saha 29 Eylül 2022 günü ihalesi yapılmıştır. İlgili kanun gereğince, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla ihale, 15 gün önceden Bodrum Belediyesi web sayfasında ve yerel gazetelerde yayımlanmıştır.

Yahşi-Ortakent bölgesinde bulunan tenis kortları ve halı saha mülga kapatılan Ortakent Belediyesi’nden buyana kiraya verilmiş olup süresi dolduğu için yeniden kiraya verilmiştir. Torba Mahallesi’ndeki tenis kortu ilk defa ihale yöntemiyle 5 yıllığına kiraya verilmiştir.

Bahse konu haber içeriklerindeki görsellerde yer verildiği üzere tenis kortları dışında kalan oyun ve spor alanları ihale kapsamı dışında olup halkımızın kullanımına her zaman açıktır.

Bodrum Belediyesi olarak halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarına önem verilmekte olup 2019 yılında sadece 17 olan oyun parkı ve yeşil alan sayısı bugün 301’e çıkarılmıştır. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden Bodrum Belediye Başkanlığı ve ilgili birimleri, Cumhuriyet, Gündoğan ve Pınarlıbelen Mahallelerinde yeni sosyal donatı ve yaşam alanlarının çalışmalarını sürdürmektedir. Yalıkavak Mahallesi’nde hizmete açılan Türkan Saylan Spor Kompleksi ile futbol sahası tamamen gençlerimizin ücretsiz faydalanabildikleri alanlar olmuştur. Ayrıca, Gündoğan Mahallesi’ndeki Serbay Ilıcak Spor ve Kültür Merkezi ile Cevat Şakir Mahallesi’ndeki Binnaz Karakaya Kapalı Yüzme Havuzu için hazırlanan yenileme ve tadilat projeleri ihale sürecindedir.

Özellikle gençlerimizin faydalanması amacıyla projelerine devam eden ve yeni spor alanları kazandıran Bodrum Belediyesi sorumluluk alanı içinde 63 adet basketbol, voleybol ve açık alan spor tesisini halkımızın kullanımına sunmuştur.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Bodrum Belediye Başkanlığı

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI