Bugun...



Beach clupta 26 bin Tl. hesap geldi, kim ne dedi?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sosyetenin tatil beldesi Türkbükü’nde bir turistik tesisin beach clubın da kesilen 26 bin TL. lik satış fişi sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-07-2021 17:24:19 Tarih: 08-07-2021 15:44

Beach clupta 26 bin Tl. hesap geldi, kim ne dedi?

Adisyon fişine tepkiler artarken turistik tesisin genel müdürü Ayşegül Doğan “Adisyon  fişi evet bize ait. Ve rakamlarımız gerçekleri yansıtmaktadır. Tesis olarak bu rakamları Ticaret Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na onaylattık. Konuklarımız yemeden içmeden önce bu rakamları görerek bilerek siparişlerini veriyorlar” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı sosyetenin tatil mekanı Türkbükü’ndeki Maçakızı isimli beach clupta kesilen 26.219 TL.’lık adisyon fişi hem sosyal medyada hem de Türkiye’de günün konusu oldu. Onlarca kişi rakamın yüksekliğine tepki gösterirken, bazıları da normal karşıladı.

 

 

 

 

FİYATLAR BAKANLIK ONAYLIYSA SORUN YOK

 

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin genel sekreteri turizmci Galip Gür, sektörde yaşanan en büyük sıkıntının serbest piyasa ekonomisinin yanlış yorumlanması olduğunu belirterek “Serbest piyasa ekonomisi demek her istediğin rakamı kafana göre yayınlayabileceksin anlamını taşımıyor. Tesisin durumuna göre belirlediğiniz rakamları, belediye, ticaret odası veya Kültür ve Turizm Bakanlığı’na onaylattıktan sonra bu listeyi tesisin girişine ve menülere yazarak müşteriye göstermek zorundasınız. Müşteride tesisin girişide fiyat listesine bakar girip girmeyeceğine karar verir. Maçakızı denilen tesiste bu rakamlar normaldir, komşu Mikanos Adası’nda bu rakamların on misli fazlasını bulursunuz. Ancak bu rakamlar Bodrum’un pahalı olduğu veya turistin kazıklandığı gerçeğini yansıtmaz. Çünkü Bodrum’da orta sınıf vatandaşında tatil yapabileceği karnını doyurabileceği yerler var. Önemli olan fiyat listesinin onaylı olması ve müşterinin bunu gördükten sonra yiyip içeceğine karar vermesidir. Bu tür paylaşımlar zaman zaman tesislerin reklamı yapmak amacıyla da yapılabiliyor. Bodrum iki yılda bir lahmacun ve beach fiyat rakamlarıyla gündeme getirilir, çok üzerinde durulmaması gereken bir durum. Bu ve benzer işletmelerde menü zorunluluğu getirilmesi gerekir Artık dünyada insanlar gideceği ve eğleneceği yerdeki tesislerin fiyatlarını internet üzerinden görebiliyorlar” diye konuştu.

 

HAVA ATMAK İÇİN PAYLAŞIM YAPANLARDA VAR

 

Gür açıklamasının devamında ise “Bu tür paylaşımı yapanlardan bir grupta hava atmak kendilerini göstermek ve Bodrum’a gittim  bu kadar hesap ödedim, demek için paylaşım yapıyorlar. Para onların parası. Turizmci olarak bizi ilgilendiren yanı ise fiyat listesinin ilgili kurumlar tarafından onaylanması, onaylı listeye sadık kalınması . Bodrum’da herkese her keseye  göre tatil olanağı var” ifadelerini kullandı.

 

 

BU PARA İLE BİR YIL GEÇİNMEK ZORUNDA KALAN AİLELER VAR

 

Bodrum’da yaşayan arkeolog ve profesyonel tur rehberi Ceylan Tuna Erkaplan “20 yıllık profesyonel rehberim. Zaman zaman bu tür paylaşımlar ülkedeki sosyal ve ekonomik uçurumu göz önüne seriyor. Adaletli bir ekonomi ve sosyal düzeyde yaşasak bunun normal olduğunu düşünebilirim. Ancak 26 bin TL. yi iki saat içerisinde bırakıp kalkanlar bir yanda, ülkemizde bu para ile bir yıl geçinmek zorunda kalan ailelerimiz var. Bu nedenle göze batıyor. Yani sosyal ve ekonomik boyutu da önemli. Birçok insan bu tür tesislere bilerek gidip yiyip içiyor. 20 yıllık rehberim bugüne kadar Türkiye’de hesap yüzünden sorun yaşamadım. Çünkü turistleri götürdüğümüz yerlerin fiyatlarını içeri girmeden görebiliyoruz” dedi.

 

 

BU GÜNE KADAR OLUMSUZ BİR TEPKİ ALMADIK

 

Adisyon fişinin yayıldığını ve tepkileri doğal karşıladıklarını belirten Maçakızı Otel ve Beach Clup genel müdürü Ayşegül Doğan ise  yaptığı açıklamada “Adisyon fişi evet bize ait. Ve rakamlarımız gerçekleri yansıtmaktadır. Tesis olarak bu rakamları Ticaret Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na onaylattık. Konuklarımız yemeden içmeden önce bu rakamları görerek bilerek siparişlerini veriyorlar, ayrıca kendilerini bilgilendiriyoruz. Bu güne kadar bize yansıyan fiyatlarla ilgili olumsuz bir durum yok” sözlerini kullandı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI