Bugun...



Batı Trakya Türkleri için “Pomak Köyleri” ve “Yunan Çocukları” ifadelerini kullanan Mitsotakis’e sert tepki

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’in önceki Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili yaptığı açıklamada kullandığı “Pomak Köyleri” ve “Yunan Çocukları” ifadelerine çok sert tepki geldi, Azınlık tarafından Mitsotakis’in sözleri yapılan açıklama ile kınandı.

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2021 10:17

Batı Trakya Türkleri için “Pomak Köyleri” ve “Yunan Çocukları” ifadelerini kullanan Mitsotakis’e sert tepki

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), Başbakan Mitsotakis’in’in Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili yaptığı bir konuşmasında “Pomakohoria” (Pomak Köyleri)” ve Türk Azınlık çocukları için de “Ellinopula (Yunan Çocukları)” ifadelerini kullanmasını kınayan yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklama Batı Trakya’da Türkçe ve Yunanca yayın yapan yayın organlarında geniş yer aldı.

 

BU TÜR DAYATMA POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİLMELİ

 

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu  Başbakan Mitsotakis’in “Pomak Köyleri” ve “Yunan Çocukları” şeklindeki ifadelerini kınıyoruz.” Başlığı ile yaptığı açıklamada

 “Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’in  18 Mayıs Salı günü İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenci ve anaokulu öğretmenleri ile gerçekleştirdiği video konferanstaki “Pomakohoria” (Pomak Köyleri) ve azınlık Türk çocuklarına  “Ellinopula” (Yunan Çocukları) şeklindeki ifadelerini kınıyoruz. Bu tutumun azınlığın taleplerine karşı, meşru kimliğimizin inkârı olarak değerlendiriyoruz. Hükümeti bu tür dayatma politikalardan vazgeçmeye ve azınlığın kendini ifade etme özgürlüğü konusunda daha yapıcı olmaya davet ediyoruz.” Denildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI