Bugun...


Pınar Gültekin cinayeti soruşturmasında katilin kardeşide tutuklandı
Tarih: 02-10-2020 12:16:51 Güncelleme: 02-10-2020 12:19:51 + -


Muğla’nın Ula ilçesinde yaşarken eski sevgilisini hunharca öldüren bar işletmecisi Metin Cemal Avcı’nın kardeşi Mert Can Avcı delilleri karartma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

facebook-paylas
Tarih: 02-10-2020 12:16

Pınar Gültekin cinayeti soruşturmasında katilin kardeşide tutuklandı

Pınar’ın katilinin kardeşide tutuklandı

Muğla’nın Ula ilçesinde yaşarken geçtiğimiz 17 Temuz 2020 tarihinde  eski sevgilisi üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’i hunharca öldüren ve bidon içerisine koyarak ormanlık alan içine atan  bar işletmecisi Metin Cemal Avcı  olaydan suçunu itiraf etmiş ve  tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Pınar’ın ailesi ve avukatları bu cinayetin yalnız işlenemeyeceğini belirterek mutlaka katil Avcı’ya yardım edenler olduğunu iddia etmişlerdi.

 

130 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Polisin yaptığı yüzlerce sayfalık soruşturma ve yaklaşık 130 kişinin ifadesinin alınması ve telefon kayıtlarının incelenmesinin ardından Avcı’nın kardeşi 26 yaşındaki Mert Can Avcı önceki gün gözaltına alındı.

Kardeş Avcı’nın cinayetin işlenmesinin hemen ardından ağabeyine yardımcı olmak ve "delil karartmak"la suçlanan Mertcan Avcı’nın olay günü ağabeyille sık sık telefonla görüşmesi ve telefon sinyallerinin yapılan taramasında ağabeyi ile aynı bölgede bulunması soruşturma ekibini şüphelendirdi.Olayın derinlemesine araştıran polis ekipleri iki gün süren ifadenin ardından Mert Can Avcı’yı adliyeye sevk etti. Mert Can Avcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

CİNAYET SONRASINDA MUTLAKA YARDIM EDENLERİN OLABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİM

Konu ile ilgili anterhaber.com'a açıklama yapan Pınar Gültekin’in avukatı Rezan Epözdemir "Daha öncede bu cinayetin şahsın tek başına işleyemeyeceği konusunda açıklama yapmıştık, suç delillerini gizleme, yok etme, değiştirme aşamasında mutlaka başka kişilerin yardımı ve  yardım eden faillerin olduğunu söylemiştim.  Bu kadar planlı, programlı ve organize bir süreçte, bu cinayetin ve sonrasında suç delillerini, gizleme, değiştirme ve yok etme eylemlerinin bir yardım eden olmadan işlenemeyeceğini söyledim. Bu soruşturmanın dahada genişleyeceğini düşünüyorum” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI